Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pinarello trekt vernieuwingen door in het gamma

Iedereen zag al de nieuwe Pinarello Dogma F8, de nieuwe teamfiets waarmee Team Sky de Tour de France reed, maar daarnaast stelde het Italiaanse merk nog acht nieuwe modellen voor. We zetten ze even op een rij.

De Dogma F8 blijft na de introductie deze zomer het topmodel in de racelijn van Pinarello. Net daaronder blijven de Dogma 65.1 en 65.1 Hydro (met schijfremmen) doorlopen met nieuwe kleurstellingen. De Dogma K krijgt wel een nieuw frame. De meest luxueuze comfortracer van het Italiaanse merk met de zwierige lijnen krijgt een update met een nieuw aerodynamisch profiel voor de zadelbuis en zadelpen. De achterkant met de gewone licht gebogen staande achtervork (voor meer comfort) blijft identiek aan de versie 2014. De Dogma Hydro K, dezelfde fiets maar met schijfremmen, profiteert van dezelfde vernieuwingen.

De Prince keert terug in het gamma voor 2015. Hij krijgt dezelfde vormen en hetzelfde asymmetrische design als de Dogma 65.1 maar dan met een ander type carbon, zijnde Torayca 60HM3K. Ook van de Dogma erft hij het Think2-principe, waardoor je zowel een elektronische als mechanische groep kunt monteren. Na de Prince komen de Rokh (comfortmodel) en de Marvel, die identiek blijven aan het 2014-model.

De Razha is wel compleet nieuw, als instapmodel in de lijn van asymmetrische frames. Het heeft een verlopend balhoofd voor de Onda-voorvork, 24 HM UD carbonvezel en een design dat erg lijkt op de topmodellen, maar dan in een betaalbaardere vorm. De Razha K is dezelfde fiets maar dan met de comfortabele, licht doorgebogen achtervork die we ook in de Dogma K zien.

Dat Pinarello niet alleen zijn topmodel heeft vernieuwd, maar ook in de betaalbare regionen grote veranderingen heeft doorgevoerd, blijkt uit de Razha (K), maar ook uit de Mercurio T2 Hydro en de Trionfo. De eerste heeft een compleet nieuw frame uit 24 HM UD carbonvezel dat is voorzien voor hydraulische of mechanische schijfremmen. Door zijn veelzijdigheid kun je de fiets zowel als racefiets als in de stad inzetten. De Trionfo Alloy is een nieuw model van 6061 T6 aluminium met bolle achtervork en slanke voorvork.

PINA MET NOPPEN

Ook op het MTB-vlak breidt Pinarello zijn gamma uit. Naast de carbon Dogma XM 9.9, XC 9.9 en XC 7.7 en de alu Mantha komt nu de Rokh XC 9.9, een carbon 29’er hardtail gebaseerd op de duurdere Dogma XC 9.9 maar in het goedkopere 30HM12K carbon en met een betaalbare afmontage.

Pinarello wordt in België verdeeld door CarbonBike.