Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pittige helmen bij Ineos

Met de Wasabi brengt KASK een helm uit die overal en altijd kan gedragen worden. De uitverkoren hoofdbescherming van Ineos Grenadiers beschikt over een regelsysteem voor de luchtstroom dat toelaat om de ventilatie aan te passen in functie van de omstandigheden. Zo kan de helm in elk seizoen gedragen worden door zowel gravelrijders, wegrenners, veldrijders als mountainbikers.

Aandachtige toeschouwers merkten vast al op dat de Ineos Grenadiers renners sinds de Strade Bianche KASK-helmen droegen die niet in het reguliere gamma staken. Het ging om de Wasabi, die de profrenners uitgebreid testen en waarvoor ze ook hun bijdrage leverden tijdens ontwerp en ontwikkeling.

Voornaamste snufje is de regelbare luchtstroom door middel van een verschuivende centraal helmdeel. Deze ‘klep’ kan zorgen voor een interne temperatuurverhoging (of verlaging) van 1,5 °C. Met open klep wordt slechts minder dan 1 watt verlies opgetekend aan een snelheid van 50 km/u.

Verder heeft de Wasabi een voering van merinowol, weegt hij 290 g (in maat M), is hij beschikbaar in drie maten en zes kleuren. De nieuwe helm van KASK is sinds eind september 2021 beschikbaar en zou rond de 300 € moeten kosten.