Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Piva mikt met Katusha op ritwinst in Giro

De 96ste Giro d'Italia is zaterdag officieel op gang geschoten. Aan de vooravond van de start sprak Cycling.be kort met Valerio Piva.

De Italiaanse Belg die achter het stuur van de Katusha-volgwagen zit, liet vanuit de laars van Europa zijn licht schijnen op de drie weken durende strijd om de maglia rosa.

“Ook dit jaar krijgen de renners weer een zware Giro voor de wielen geschoven”, zegt Piva. “De cols in Italië zijn toch wel steiler en zwaarder dan in Frankrijk of Spanje. Ik verwacht een mooie strijd tussen Nibali, Wiggins en Hesjedal.”

Simon Spilak is er niet bij namens Katusha, ondanks zijn bloedvorm. De Sloveen won op enkele dagen tijd de koninginnenrit in de Ronde van Romandië en de Duitse klassieker Rund um den Finanzplatz. “Maar Simon heeft al een zwaar voorjaar achter de rug”, verklaart Piva. “Bovendien is hij op z’n best in koude temperaturen. In de Amstel Gold Race had hij het al moeilijk met de lentezon, dus de Giro is helemaal niets voor hem. Simon hervat in de Baloise Belgium Tour.”

Bij afwezigheid van de Spaanse klimmers Joaquim Rodriguez en Daniel Moreno ontbreekt het Katusha aan uitgesproken klassementsrenners in Italië. “Daarom mikken we in de eerste plaats op ritwinst”, vertelt Piva. “Dat wil echter niet zeggen dat we geen enkele ambitie hebben op een goed klassement. Yuri Trofimov wordt onze kopman in de bergen.” In dat opzicht deed Katusha zondag al een goede zaak. De Russische WorldTour-ploeg legde in de ploegentijdrit beslag op een knappe vierde plaats, het moest slechts 19 seconden prijsgeven op winnaar Team Sky.