Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Platypus zorgt voor water tijdens MTB-seizoen

Platypus begint het nieuwe mountainbike seizoen met de lancering van vijf nieuwe modellen hydratiepacks, zowel voor de cross-country- als de all-mountainliefhebbers.

De ontwerpers van Platypus’ nieuwe hydratiepacks zijn naar eigen zeggen echte mountainbike-enthousiastelingen. Naar buiten voor een downhill van twee uurtjes of een modderrit na het werk is een must. Telkens als het mogelijk is, racen de jongens en meiden van Platypus door de Cascade Mountains net een paar kilometer buiten Seattle. En nooit zonder de nieuwe Platypus hydratiepacks Tokul XC (voor Cross Country) en Duthie AM (All Mountain) om af te koelen tijdens zware tochten.

Platypus lanceert drie compleet nieuwe modellen in de XC serie: Tokul XC 3.0 (voor minimalisten), 5.0 (voor after-work tochten) en 8.0 (voor allrounders). De Tokul packs beschikken over een volume van één tot vijf liter en een extra aparte ruimte voor het bijgesloten twee liter Big Zip SL reservoir (Tokul XC 3.0 en 5.0) of een drie liter reservoir (Tokul XC 8.0). Daardoor is het belangrijkste tijdens elke tocht altijd aanwezig: water! Elke pack heeft een aparte ruimte voor een gereedschapsset en een extra lus voor een luchtpomp. De luchtige schouderbanden drogen snel, terwijl de rugpanelen zich tegen het lichaam van de fietser aan nestelen. De wegstopbare heupriemen houden de pack stevig op de rug. Ook kan de drinkslang over de schouder worden gevoerd of vanaf de onderkant van de pack aan beide zijden en stevig worden bevestigd, zodat het drinkventiel niet rondslingert tijdens het fietsen.

Ideaal voor langere tochten of een dagje ‘downhillen’ – de modellen van de AM serie: Duthie AM 12.0 en 17.0. In deze serie zijn de packs verkrijgbaar met een volume van negen of veertien liter, met uiteraard extra ruimte voor het bijgesloten drie liter Big Zip SL reservoir in elke pack. Dankzij de geïntegreerde lussen voor een protector kit zijn deze packs een echte sportieve must-have. De grote versie is ook uitgerust met een wegstopbaar full-face helm-draagsysteem voor de echte grote avonturen. De materialen van de binnen- en buitenlaag (210D Diamond Ripstop Nylon en 210D Oxford Nylon – beiden PU-gecoat) zijn gekozen om de zwaarste uitdagingen te weerstaan, zoals waterplassen, zwiepende takken, modder en stenen.

Alle vijf nieuwe modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar in sport-, fiets- en buitensportwinkels.