Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

POC komt met verbeterde fietsbril

In de Giro krijgen we een nieuwe bril van POC te zien. De Do Half Blade ziet er net iets minder flashy uit dan zijn voorganger maar heeft iets meer kenmerken die gericht zijn op fietsers.

De POC Do Half Blade is gebaseerd op de bekende Do Blade, die we onder andere op het gezicht van voormalig Girowinnaar Ryder Hesjedal zagen. De Half Blade heeft lenzen die samen met het gerenommeerde Zeiss zijn ontwikkeld. Ze zijn geoptimaliseerd voor wegwielrennen door het contrast te verhogen, zodat renners beter onregelmatigheden op het wegoppervlak kunnen opmerken. Elke lens kreeg een anti-aandampbehandeling en ook eentje die ervoor zorgt dat waterdruppels van de lens af parelen. De lens is nu simpel en snel verwisselbaar en je krijgt ook een extra lens erbij.

Oscar Huss, hoofd productontwikkeling bij POC, zegt: “De Do Half Blade is erg belangrijk voor ons, want het gaf ons de mogelijkheid om onze fietsbrillen te laten evolueren en verbeteren. We wilden de renner echt het beste gevoel en de best mogelijke blik geven, want een vergroot gezichtsveld verbetert de rijervaring en de veiligheid. Om dit doel te bereiken, kwamen we met een belangrijke nieuwe eigenschap die uit ons onderzoek en testwerk naar voren kwam: het opnieuw ontworpen en verkleinde frame dat het lage en perifere zicht verbetert.”

De Do Half Blade is geïnjecteerd met grilamid, dat een laag gewicht heeft en de duurzaamheid verbetert, doordat minder bewegende delen nodig zijn. Door het aanpasbare neusstuk kan iedereen de bril laten passen.

Het wordt dus uitkijken naar de renners van Cannondale-Garmin die deze Giro voor het eerst de bril zullen gebruiken. De POC Do Half Blade is vanaf juni verkrijgbaar.