Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

POC maakt helm van EF Education-Nippo ultralicht

Hoe lichter de helm, hoe minder je hem voelt, is meestal het devies. Het Zweedse POC had met de Ventral al een zeer veilige en uitstekend zittende helm, maar de Lite-versie is met zijn 190 gram zijn naam meer dan waard.

Je hebt de POC-helmen vast al eens zien voorbijkomen op de hoofden van EF Education-NIPPO-renners. Sinds 2014 levert POC de helmen en brillen aan het team. In Parijs-Nice maakt de Ventral Lite zijn intrede in het peloton. Nog even geduld dus.

De Ventrail Air was de basis voor deze nieuwkomer, maar er werd ook inspiratie ontleend aan de luchtige Octal. Alles werd in het werk gesteld om de optimale combinatie van veiligheid en bescherming aan het laagst mogelijke gewicht te bereiken. De structuur werd verder verfijnd, zodat een verschillende dichtheid van EPS-schuim kon worden gebruikt en de buitenschaal is heel precies gevormd. Daardoor weegt de helm in zijn Europese CE-uitvoering amper 180 gram in maat S en 190 gram in M. 

Als je dan nog weet dat de pasvorm van de voorgaande POC-helmen al heel wat positieve commentaren kreeg, weet je dat je met een knap stukje techniek zit. De gewone consument zal in tegenstelling tot renners als Uran en Bettiol wel 270 euro over de toonbank moeten schuiven om met de Ventral Lite te kunnen paraderen.