Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

POC met nieuwe helm en brilmagneet

In het voorjaar van 2015 brengt POC de Octal AVIP MIPS-helm uit, een helm die ook in de Vuelta opduikt. Verder lanceert het een Eye Park, waardoor je je zonnebril niet constant hoeft weg te stoppen.

De opvolger van de geprezen Octal-helm wordt uitgerust met een MIPS-systeem. POC was in 2010 de eerste met een dergelijk veiligheidssyteem en zijn nieuwe hoofddeksel is inmiddels het achtste met die Multi-directional Impact Protection.

Dat werd ontwikkeld door hersenchirurgen en wetenschappers en geeft de binnenkant van de helm een klein beetje vrijheid om te schuiven. Op die manier zou de roterende krachten op de hersenen door een val beperkt worden.

De helm weegt 215 gram en werd in de Vuelta al gedragen door Garmin-renners. Typisch aan de Octal is extra bescherming aan de slapen en aan het achterhoofd. Verder heeft de helm een hoge zichtbaarheid en krijg je reflecterende stickers mee. Op de meegeleverde ICE tag is alle medische informatie direct beschikbaar.

Eye Park

Het idee voor het Eye Park kwam van Garmin-renner Nathan Haas. Hij zocht een oplossing voor de vele keren dat hij een bril in zijn achterzak moest wegwriemelen en nadien weer moest terugnemen. Zijn voorstel werd door helmleverancier POC verder uitgewerkt.

Een magneet op de helm en op de bril staat renners toe de bril naar boven te duwen zonder dat hij terugvalt. Op die manier kun je de weg goed zien bij slechte of veranderlijke zichtbaarheid. Nadien kun je de bril gewoon terug tegen je neus duwen.