Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pogačar 5 jaar langer bij UAE Emirates

Tadej Pogačar (22) heeft zijn contract bij UAE Emirates verlengt tot 2026. De jonge Sloveen toonde zich aan het grote publiek door vorig jaar de Tour de France te winnen. Pogačar debuteerde pas in 2019 bij UAE.

“De renners, stafleden en mensen binnen het management hebben een speciale connectie. Bij UAE bevind ik me in een goede omgeving waar ik alle kansen krijg om te groeien als renner. De ploeg heeft erg veel vertrouwen in me – ik ook in hen – en daar ben ik dankbaar voor. Ik hoop dat we de komende jaren nog veel successen kunnen boeken”, laat Pogačar weten in een officieel communiqué.

Ongezien contract

Meestal wordt de duur van een profcontract geschat op twee à drie jaar. In het verleden zagen we wel eens een contract van vier jaar bij Matthew Goss en Jurgen Van den Broeck. Ook Mathieu van der Poel tekende in 2018 voor een gelijkaardige duur. Vijf jaar is echter wel uniek. Voor veel ploegen is het onmogelijk hun goudhaantjes zo’n contract te bieden omdat hun sponsordeals over een korte termijn lopen. UAE Emirates heeft daarentegen een langetermijncontract met de Emiraten waardoor het daar geen problemen mee heeft.

Anders dan in bijvoorbeeld het voetbal is het ongebruikelijk het contract van de atleet in kwestie af te kopen. Enkel bij een tweezijdige overeenkomst tussen ploeg en renner is dat mogelijk – denk aan Marc Hirshi. Dit geeft Tadej Pogačar wat meer rust in het peloton. Voor teams die nog op zoek zijn naar een kopman voor het rondewerk is Tamau dus geen optie.