Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Polobabes op een stalen ros

In oktober wordt in Londen het eerste Britse polotornooi exclusief voor vrouwen georganiseerd. Niet te paard... maar op twee wielen. Bekijk het introductiefilmpje!Geen paard maar een stalen ros, drie tegen drie op een harde ondergrond. Dat is Bike Polo in een notendop. De sport bestaat al sinds 1891. Het werd uitgevonden in Ierland door enkele gepensioneerde wielrenners.

De sport kent dezelfde regels als het gewone polo, alleen zijn de paarden vervangen door stalen rossen. De stick (mallet) gebruik je om te scoren en dat mag alleen met de korte kant. De voeten van de spelers mogen de grond niet raken, gebeurt dit toch dan moet de speler zich razendsnel ‘aftikken’ aan de zijkant van het veld, voordat hij weer deel mag nemen aan het spel. Ieder model fiets is toegestaan, waarbij een aantal beperkingen worden opgelegd zoals het ontbreken van scherpe randen.

Hell’s Belles in Londen is dan wel een tornooi voor vrouwen, ook mannen zijn welkom. Twee van de drie teamleden moeten evenwel vrouwen zijn.