Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Power2max-wattagemeters vernieuwd

Power2max bracht vermogensmeters in de cranks naar een aanvaardbaar prijsniveau en voert met de nieuwe Type S enkele leuke verbeteringen door.

Terwijl de vorige modellen blijven bestaan, wordt de nieuwe Power2max Type S beschikbaar in combinatie met enkele populaire cranksets: Cannondale SISL(2), Specialized S-Works en SRAM S900/Force 22. Het gewicht is ook verbeterd. Een Type S vermogensmeter voegt maar 110 à 120 gram toe ten opzichte van een gewone crank. Dat is een verbetering van 60 à 84 gram ten opzichte van de vorige versie.

Door de batterij op een elegantere manier te verwerken in het toestel kunnen nu ook aerotandwielen worden gebruikt. Er is ook gezorgd voor compatibiliteit met BB386evo frames. In combinatie met de Rotor-crankarmen kun je met deze Type S ook de nieuwe Shimano 4-bout tandwielen gebruiken. Een LED-lichtje toont de status van het batterijniveau.

Wat blijft wel behouden: eenvoud in gebruik, duurzaamheid, precisie, ANT+-compatibiliteit en de links-rechts-balans. Type S is beschikbaar vanaf februari 2014 tegen een prijs van 940 euro zonder cranks.