Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Primus Classic nu ook voor wielertoeristen

De Primus Classic ken je misschien ook als de GP Impanis-Van Petegem. Op zaterdag 20 september kunnen wielertoeristen een gedeelte van dit profparcours afleggen in afwachting van de aankomst van de profrenners.

De Primus Classic – GP Impanis-Van Petegem is een eendaagse wielerwedstrijd UCI 1.1 in de UCI Europe Tour. De winnaars van de afgelopen twee edities zijn geen doetjes, namelijk André Greipel en Sep Vanmarcke.

Alle wielertoeristen krijgen de kans om op zaterdag 20 september ook een gedeelte van dit parcours af te leggen, en dit in afwachting van de finish van profs. Je kunt kiezen uit 3 afstanden: 50 km (3 hellingen), 90 km (8 hellingen) en 120 km (12 hellingen).

Start en finish zijn voorzien tegenover brouwerij Haacht in Boortmeerbeek, 100m voor de finishlijn van de profs. Een prachtige manier om het wielerseizoen af te sluiten.
In afwachting van de aankomst van de profrenners (omstreeks 16u15) kun je genieten van een drankje in de feesttent vlakbij de finish waar je ook de wedstrijd kunt volgen op een reuzenscherm.
Je ontvangt bovendien bij aankomst één gratis consumptie en een geschenkverpakking Keizer Karel. Schol!