Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pro XCR voor de serieuze XC-bikers

Als je serieus werk wilt maken van crosscountry rijden, dan zijn de Pro XCR-producten misschien wel iets voor jou. De slimme stuurpen zorgt ervoor dat je de bouten gelijk aandraait en het carbon stuur is licht en sterk.

Neem bijvoorbeeld het 2-bouts ‘puzzelklem’ ontwerp op de XCR-stuurpen, een handig kenmerk dat je ook bij andere Pro-stuurpennen vindt en ervoor zorgt dat de klemming gelijk wordt verdeeld over het stuur. Heel slim gevonden, uniek, zeer licht, spijkerhard en met stijlvolle details.

Deze stuurpen heeft een hoek van vijf graden en is verkrijgbaar in lengtes van 80 tot 130 mm. Verder is hij geschikt voor 1 1/8″ vorken.

Het bijpassende carbon XCR-stuur is er in een rechte en een riser versie. Beide sturen zijn zeer licht en hebben een diameter van 31,8 mm. De zadelpen maakt gebruik van het innovatieve twee-bouts AL 7075 T6 wigklemsysteem, heeft een 15 mm offset voor betere afstelbaarheid en een sportievere positie en is verkrijgbaar in de maten: 27,2 x 400 mm, 30,9 x 400 mm en 31,6 x 400 mm. Om je fiets compleet te kunnen restylen zijn er ook XCR-grips en -bar-ends.