Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Profrenster maakt eigen energiereep

Cycling.be-columniste Marijn de Vries heeft in samenwerking met de Stadsbakker een eigen energiereep ontwikkeld, LAeNZ, op basis van teffmeel. Dat 'oergraan' moet langer voor energie zorgen.

Marijn de Vries, die de overstap naar Argos-Shimano maakte, legt uit: “Samen met de Stadsbakker in Zwolle heb ik een speciale reep ontwikkeld voor duursporters, op basis van teffmeel. Een oergraan, waar ik al vaak van had gehoord en gelezen dat de koolhydraten die erin zitten, lang voor energie zorgen. De Afrikaanse marathonlopers presteren er niet voor niets zo goed op. De Stadsbakker vond het na een paar gesprekjes met mij interessant genoeg om er eens mee aan de slag te gaan.”

“Na wat experimenteren met teffbrood, besloten de Stadsbakker en ik er repen van te maken. Niet alleen met teff, maar ook met spelt, cranberries, rozijnen, honing en zaden: een smakelijke energiebom, kortom. Boordevol belangrijke voedingsstoffen als ijzer, zink en calcium bovendien. Minder zoet dan sportrepen en gels en het vult als een malle. Handig voor altijd hongerige wielrenners, zoals ik.”

“Nadat een aantal topsporters de reep een tijd getest heeft en concludeerde dat ‘ie letterlijk en figuurlijk erg in de smaak viel, bracht de Stadsbakker de reep onder de naam Laenz op de markt.”

Zo werkt het: de koolhydraten in het teffmeel worden complexe koolhydraten genoemd, wat betekent dat ze minder snel omgezet worden in suikers. Zo zorgt de reep dus voor meer energie, waardoor je langer op je best kunt presteren. Daarnaast is LAeNZ rijk aan ijzer (2,2 mg per reep, 24% ADH). Dit is erg belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Ook bevat de reep veel zink (1,3 mg per reep,13% ADH). Zink is een essentiële bouwsteen voor ons lichaam. Het ondersteunt het lichaam in de opbouw van eiwitten, is goed voor de groei en ontwikkeling van weefsel en draagt bij aan een goede werking van ons afweer- en immuunsysteem.

 

Per 2 repen betaal je 1,95 euro via de site laenz.nl.