Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha eert Pantani met shirt en bandana

Om de trieste verjaardag van Pantani's omstreden dood, 10 jaar geleden, te herdenken, brengt Rapha een Pantani-editie van het Super Lightweight Jersey uit. Een deel van de opbrengst gaat naar de Pantani Foundation.

Tien jaar geleden stierf Marco Pantani. De dood van Il Pirata is nog altijd omstreden, zo viel te merken na de heropening van het gerechtsdossier nadat aanwijzingen voor moord werden ontdekt. Rapha wil het Italiaanse icoon eren met een Pantani-editie van het Super Lightweight Jersey. Het shirt is gemaakt voor warm weer en is uiteraard ideaal voor bergavonturen, aangezien de stof comfortabel aansluit op het lichaam en snel droogt. Het design is overduidelijk geïnspireerd op de roze trui, met patronen die doen denken aan de graffiti van zijn aanbidders op de beklimmingen die hij overwon. Op de schouders staat Pantani’s bijnaam ‘il Pirata’, met andere emblemen die doen denken aan zijn carrière.

De achterzakken zijn wat sterker gemaakt voor deze uitvoering, en je krijgt voor je 125 euro een bijpassende katoenen bandana erbij, het geprefereerde kledingaccessoire van Pantani.

Een percentage van de opbrengst van elk Pantani-shirt gaat naar de Pantani Foundation, een liefdadigheidsorganisatie opgestart door Marco’s moeder, Tonina Pantani, om minderbedeelde kinderen te helpen.