Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha eert Tourzege, brengt winterhandschoenen

Rapha is de kledingleverancier van Team Sky. Nu Chris Froome de Tour won, brengt het classy kledingmerk een 'overwinningsshirt' uit. De nieuwe lijn winterhandschoenen is dan weer iets functioneler.

De nieuwe winterhandschoenen van Rapha kunnen niet enkel apart maar ook samen worden gedragen, zodat je de ideale combinatie hebt voor elke weersconditie. De Winter Gloves (85 euro) zijn winddicht en kregen een DWR-coating om ook waterafstotend te werken. De handpalm, duim, midden- en wijsvinger zijn versterkt met geitenleer van Pittards om extra duurzaam te zijn. Verdere kenmerken: comfortabele padding, reflecterende details en velcrosluiting.

De Deep Winter Gloves (105 euro) moeten weerstaan aan nog veel koudere temperaturen. De winddichte nylon buitenkant kreeg dezelfde DWR-behandeling, maar binnenin zit een Primaloft One isolerende laag. Tussen die twee lagen is er een waterdicht en ademend OutDry-membraan. Dat alles is afgewerkt met een tricot-voering. De buitenkant van de palm is van Pittards-leer dat versterkt is op de belangrijkste plaatsen. De onderkant is elastisch en kreeg ook een velcrosluiting.

Heb je toch nog koude handen, dan kan de Merino Liner (45 euro) helpen. Dat is in feite een slanke handschoen uit merinowol, die je onder de (Deep) Winter Gloves kunt dragen. Als zelfs dat niet meer helpt, dan zijn er nog de Overmitts (80 euro), die boven de handschoenen kunnen worden gedragen en zo een extra laag bieden. Het ‘kreeftenpootdesign’ is gemaakt van een waterdichte stof met afgetapete naden. Het ene deel van de ‘poot’ met de wijs- en middenvinger kan geopend worden, zodat je toch nog iets kunt vastnemen.

EER AAN FROOME

Rapha lanceert ook een gelimiteerd herdenkingsshirt ter ere van de Touroverwinning van Froome en zijn Team Sky. De blauwe strepen werden geel en de namen van de negen man uit de Tourploeg staan op de rechterzak. De Team Sky Victory Jersey kost 95 euro en is gemaakt uit dezelfde ademende stof als het normale replicashirt.