Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha Rides-event eert wereldwijde fietscultuur

20 steden in 4 continenten zullen deze zomer Rapha Rides mogen ontvangen. Tijdens deze events worden de fiets en heel wat helden binnen de wielercultuur gevierd. Op het menu staan mooie ritten, presentaties en spetterende wielerfeestjes. De editie in Amsterdam was alvast een knaller.

Rapha Rides is een rondreizende verzameling van wielerevenementen waarbij onze geliefde sport centraal staat. Iedereen die met zijn ideeën, prestaties of legendarische belevingen het wielrennen mee groot maakte, wordt in de bloemetjes gezet. Elk weekend bestaat uit leuke etappes, voorstellingen, films en workshops. Afsluiten gebeurt telkens in stijl met een feestje in en rond een Rapha Clubhouse. Onder andere Osaka, Parijs, Sidney, Amsterdam, New York, Taipei en Chicago zijn het decor voor Rapha Rides. Op elke locatie wordt een film gemaakt van het event om de sfeer, bevolking en de manier van fietsen in beeld te brengen.

RITTEN MET LOCAL HEROES

Onder aanvoering van een vooraf geselecteerde ‘local hero‘ gaan elk weekend meerdere ritten door in de gaststad. Alle routes gaan over de beste, bekendste en meest legendarische plekken van die locatie. Zowel minder geoefende als geroutineerde fietsers zullen ritten op hun maat vinden. Zo zijn er korte rondjes in en rond de stad, tot heuse ‘Transfer Rides‘ of etappes met een overnachting. De route vind je online terug in het ‘Rapha Rides Roadbook‘, een digitale stadsfietsgids met downloadbare ritbestanden.

CLUBHOUSE-EVENTS

Verder kun je elk weekend deelnemen aan presentaties en debatten in de Clubhouses. Die hebben steeds een sterke link met de fietscultuur in het land en krijgen elke keer een gastoptreden van een lokale held.

RAPHA RIDES AMSTERDAM

Van 2 tot en met 4 juni was de Nederlandse hoofdstad Amsterdam het decor voor een Rapha Rides-event. Het doel: verschillende fietscommunities nog meer met elkaar verbinden en de legendarische fietscultuur van de Lage Landen aan de wereld tonen. Er stonden heel wat ritten voor elk niveau en elke fiets op het programma. Zo kon je deelnemen aan een ‘tweed-ride‘ voor hoge bi’s, een nachtelijke rit met overnachting en kampvuur en een 12-uurs teamrit.

Naast ritten en zij-evenementen gingen er ook workshops door. Onder anderen de Nederlandse ex-prof Rick Flens en veldritkampioene Sophie de Boer waren de lesgevers. Daarnaast bood chefkok Henrik Orre een kijkje achter het fornuis van Team Sky en kwam er een debat rond ‘staal versus carbon‘. Het feestje stond dan weer in het teken van Strongher, het initiatief van onder meer Marianne Vos.

Zin gekregen om deel te nemen in een van de vele steden? Check dan zeker alle info via de onderstaande links en de leuke fotospecial en vier mee de rijke geschiedenis van de mooiste sport ter wereld. Het Rapha Club House Amsterdam gaat ook gewoon door en organiseert leuke events die wat dichter bij huis zijn. Zo maken ze ‘Transfer Rides’ naar Düsseldorf voor de Tour de France en naar Kopenhagen voor The Rapha Nocturne.