Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recordbreker Van Aert in Tenerife

Wout van Aert is volop in voorbereiding voor de Strade Bianche. Niet alleen is hij ditmaal titelverdediger, hij wil er alles aan doen om weer podium te rijden. De Lillenaar is in goede doen, zo merken we op de trainingsapp Strava, waar hij record na record breekt op en rondom El Teide.

Van Aert was er niet bij in het openingsweekend. In Tenerife werkte hij zijn laatste voorbereidingen af op het wegseizoen. Zijn belangrijkste afspraken zijn Milaan-San Remo en de grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen. In de Strade Bianche zal Van Aert nog niet op zijn piek zijn volgens Marc Lamberts, performance coach bij Jumbo-Visma en zijn persoonlijke trainer.

Trainingsvulkaan Teide

Wie al eens op vakantie is geweest naar Tenerife, heeft vast al eens de naam ‘El Teide’ horen vallen. Vooral bekend bij trekkers, maar ook voor profrenners is het een waar trainingsparadijs. Samen met onder andere Primož Roglič verkent Van Aert veelvuldig de kronkelwegen van de vulkaan. Op en rondom de Teide haalt de vicewereldkampioen heel wat KOM’s binnen en mag hij zichzelf op sommige plaatsen – zoals dat heet – een ‘local legend’ noemen.

Op één klim van 3,77 kilometer was een zekere Tadej Pogacar de vorige recordhouder, maar Van Aert, met in zijn spoor Tobias Svendsen Foss en Steven Kruijswijk, reed zomaar even 40 seconden sneller op de loodzware beklimming van gemiddeld 10,9 procent.

Verwachtingen Strade Bianche

Dat het terrein van de Strade Bianche Van Aert wel ligt, is geen geheim meer. Na tweemaal derde te eindigen triomfeerde hij vorig jaar op de Piazza del Campo na een machtige aanval. Na zo’n trainingskamp is het natuurlijk eerst zaak te herstellen, daarom zal Van Aert nog niet top zijn in Toscane. Wat niet wil zeggen dat we niets mogen verwachten. Iemand die niet in vorm is, breekt ook geen records.