Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recordopkomst voor lange afstand We Ride Flanders (VIDEO)

16.000 wielertoeristen trokken vandaag opnieuw de Vlaamse Ardennen in voor We Ride Flanders. Meer dan ooit kozen de deelnemers voor de volledige afstand (237 km) van de Ronde van Vlaanderen. Bekijk hier de fotospecial en de aftermovie!

In totaal startten 5431 fietsers in de nieuwe startplaats Antwerpen. Een nieuw record, dat mede door die nieuwe locatie en de herinvoering van de Muur van Geraardsbergen gevestigd werd. Ook de nieuwe afstand van 200 kilometer startte vanuit de Koekenstad. De aanvulling werd gesmaakt, want 1186 recreatievelingen deden die tocht.

Vanuit Oudenaarde startte zoals gewoonlijk het leeuwendeel van de wielertoeristen. Ruim 9400 fietsers waagden zich daar aan de 141 kilometer of aan de 74 kilometer.

Aan beide startplaatsen was de voertaal Engels. Met een kolonie van liefst 2250 Britten en een pak deelnemers van de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland waren de Angelsaksische landen stevig vertegenwoordigd in de Vlaamse Ardennen. De Belgen spanden uiteraard de kroon, met de Nederlanders op de voet gevolgd. Exotische bestemmingen als Singapore, Maleisië, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Costa Rica, Venezuela, Taiwan en India kenden minstens één deelnemer.

Ook meer dan duizend vrouwen fietsten de verschillende afstanden van We Ride Flanders. Een teken dat ook bij hen de kriebels voor de fiets blijven groeien!

De prominentocht, met onder meer vicepremier Kris Peeters en UCI-voorzitter Brian Cookson, deed de 74 kilometer deels onder begeleiding. Cookson was wat benauwd van de kasseien, maar kreeg hulp van ex-wielrenners Ferdi Van Haute en Ludo Dierckxens. Ook Fabian Cancellara en Paolo Bettini stapten op de fiets voor We Ride Flanders.

Het weer leek ’s ochtends vroeg lichtjes roet in het eten te gooien, maar met een zachte lentezon werd het dan toch een uitstekende dag om te fietsen. De deelnemers bleven nog lang plakken aan de aankomstzone in Oudenaarde, waar ze onder meer hun deelnamepakket (met een uniek Ronde-shirt), merchandise, Belgische frieten en bier van Brouwerij Roman konden nuttigen.

Voor wie het melkzuur de benen had afgesneden, was er een gratis massage voorzien in de Skoda-zone. Het automerk verzorgde ook de fotozone voor de deelnemers aan de finish.

Het zit er echter nog niet op voor de echte flandriens. Minstens vijfhonderd deelnemers van de We Ride Flanders rijden naast vijfduizend anderen ook de Paris Roubaix Challenge, volgende week zaterdag 8 april. Wil je dat ook niet missen? Inschrijven kan nog, via de link hieronder!