Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

REVIEW: Sportful Hot Pack No Rain Stretch

In deze tijd van het jaar kan je maar beter beschermd zijn tegen kil én nat weer. Sportful heeft met Hot Pack No Rain Stretch Jacket een gepast accessoire in petto. Bovendien is er een nieuwe versie van de gewone Hot Pack.

Regen en kou, de voorbije dagen waren ideaal om het Hot Pack No Rain Stretch Jacket (130 euro) te testen. Het jasje doet wat het belooft en dat is eerst en vooral beschermen tegen regen. De druppels glijden zo van het jack af en de waterdichte ritssluiting en getapete naden zorgen ervoor dat er nergens vocht doorlekt. Je zal eerder nattigheid voelen door je eigen transpiratievocht, want de temperatuur in deze Hot Pack kan ondanks het ademend vermogen aardig oplopen.

‘Stretch’ is een andere troef van dit jasje. De stretchpanelen op de rug en de elastische boorden zorgen ervoor dat het jasje nauw aansluit. Het jack valt eerder klein uit. Aan de voorkant is het redelijk kort, aan de achterkant valt het dan weer langer uit.

Het Hot Pack No Rain Stretch Jacket is overwegend wit, met zwarte en rode accenten en reflecterend elementen. Het is makkelijk op te vouwen en in een aangenaaid zakje met aantrekkoord op te vouwen tot een handig opbergbaar bolletje. Met zijn 130 gram is het bovendien lekker licht om mee te nemen. Voor zoveel kwaliteit betaal je natuurlijk wel een prijs.

HOT PACK 5

Naast de Stretch-uitvoering is er nog altijd de gewone Hot Pack, een van de bestverkochte regenjasjes op de markt.
In 1999 kwam Sportful met de eerste Hot Pack op de markt, een compact jasje tegen regen en wind. Aanhoudend testen en bijschaven brengt ons inmiddels tot de 5e uitvoering van deze lichtgewicht beschermengel. Deze keer werd de rug een stukje verlengd om opspattend water tegen te gaan, kwam er een reflecterende strook achteraan om nog beter op te vallen, kwamen er minder naden, wat insijpeling van water nog beter voorkomt, en werden mouwsluitingen langer gemaakt met een opening voor de duim om de wind nog beter af te stoppen.

Hotpack is een compact jasje met een minimium aan gewicht (79 g) en een maximum aan bescherming.
De Schoeller Nanosphere stof maakt het immers waterafstotend.
Wind krijgt geen kans: 100% winddicht en met een extra hoge kraag.
Bovendien heeft het een uitstekend ademend vermogen. Dit wordt nog eens versterkt door de extra ventilatieopeningen op de rugzijde.
Het geïntegreerde zakje achteraan dient meteen als opbergzakje. Je steekt hem zo weg in je achterzak bij het uitbreken van de zon, of het aanvatten van de klim.

Hot Pack 5 is beschikbaar in jacket (85 euro) en in vest (70 euro), en in zwart, wit en fluo geel. Specifiek voor vrouwen werd de pasvorm aangepast. Ook voor vrouwen is er nu een fluo gele uitvoering.
Naast Hot Pack 5 heb je inmiddels al een hele familie.