Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ridley 2017: lichter, stijver en sneller (stilstaan)

Voor 2017 komt Ridley op de markt met de volledig vernieuwde Fenix SL disc-brake, de ruigere X-trail modellen, die nu echt klaar zijn voor het offroadwerk en een nieuwe Heliumfiets, die zelfs nog lichter is geworden.
De nieuwe Fenix SL disc en zijn vrouwelijke tegenhanger, de Liz SL disc, zijn nu al in de handel verkrijgbaar. Opmerkelijkste verschil ten opzichte van vorig jaar is de verlaagde achtervork. 
De de kabels zijn volledig weggemoffeld in het frame, wat niet alleen zorgt voor een strakkere look, maar ook voor een betere werking en onderhoud ervan. 

Voor de vrouwen die hun fiets graag laten matchen met de rest van hun uitrusting, is de Liz SL dics verkrijgbaar in verschillende kleuren. Gaande van zwart met paars, tot in de iets meer 
gewaagdere kleurencombinaties donkerblauw met groen en wit met een beetje muntkleur en lichtgroen. 
Helium SLX: Lichter en stijver dan ooit 

Met een extra toevoeging van het vederlichte 60T carbontype en de volledige verwerking van de kabels in het frame, lijkt de Helium SLX er alleen maar sneller op geworden. Met een gewicht onder de 750 gram doet het frame z’n naam alle eer aan qua lichtheid. Zonder in te boeten aan stevigheid, want deze 2017-versie van de Helium is maarliefst 15% stijver dan zijn voorganger. 

De Helium SLX zal, samen met de Aura SLX voor vrouwen, te koop zijn vanaf maart. Afgemonteerd met SRAM Red eTap is hij op te halen voor zo’n slordige 7.000 euro. Voor de Shimano-adepten die 
zweren bij Dura-Ace komt hij op 5.450 euro en tot slot is er ook gedacht aan de fans van Campagnolo. Zij moeten voor een Helium SLX 6.295 euro neertellen. 

Wel nu al te verkrijgen voor de beginnende offroader is de budgetvriendelijke X-ride. Met z’n gemoderniseerd aluminiumkader vormt hij het ideale instapmodel in het gamma van Ridley voor 2017. Vanaf 1.300 euro hebt u er al één afgemonteerd met een Tiagra-groep. 

Op de nieuwe X-trail is het nog wel even wachten. Hij wordt pas in de winkels verwacht eind mei/begin april. De X-trail kan beschouwd worden als de meest avontuurlijke fiets van het Ridley-gamma, 
helemaal klaar voor de grootste uitdagingen en ruwste terreinen. De extra mogelijkheden met de X-trail lijken onbepekert. Gaande van een breed bandenprofiel van 42mm, tot het monteren van 
slijklappen of een baggaedrager. En nog een leuk extraatje: de tekeningen op het frame zijn refecterend.