Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rij je eigen Strade of Lombardia

Altijd al eens willen weten hoe het nu is om op de witte grindwegen van de Strade Bianche te rijden? Of droom je ervan de mythische Ghisallo en de Muro di Sormano op te knallen? Dan staan er voor jou in het najaar twee Gran Fondo’s klaar. Plannen maar!

Italië staat al decennia garant voor prachtige koersen. In het voorjaar springt de Strade Bianche er de laatste jaren echt wel bovenuit. Il Lombardia krijgt dan weer in het najaar een speciaal plekje als 5de en laatste Monument. Beide wedstrijden hebben hun verhaal doorgetrokken in een Gran Fondo voor het grote publiek. Goed nieuws voor de geïnteresseerden, want vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor beide toertochten officieel geopend.

Gran Fondo Strade Bianche

Door het coronavirus zag de editie van 2020 haar fietsevenement in het water vallen. Zo’n 6.000 mensen hadden zich ingeschreven, waarvan 4.000 reeds bevestigd hebben opnieuw deel te nemen nu in september. De organisatie is daarom bereid 1.500 plaatsen open te stellen voor nieuwe inschrijvingen, dus wees er snel bij. Laat ons eerlijk zijn, na het zien van die prachtige grindwegen op televisie, hoe Mathieu van der Poel en co het stof deden oplaaien, dat wil je toch ook eens in je leven gedaan hebben. Ga hen daarom op 12 september achterna en weet hoe het voelt om beladen met stof aan te komen op de iconische Piazza del Campo.

HIER vind je alle info!

Gran Fondo Il Lombardia

De Muro di Sormano kan de sterkste renners op hun knieën brengen.

Het noorden van Italië is jaarlijks het decor voor het vijfde wielermonument: Il Lombardia. Het succesverhaal heeft zich dan ook vertaald in een Gran Fondo waar menig koersliefhebber zijn vrije gang mag gaan over de fraaie kronkelwegen van de Madonna del Ghisallo en de Muro di Sormano. Als we iets hebben geleerd van de koers van vorig jaar: houd er wel het kopje bij in de afdaling! Het stadje Cantù zal op 10 oktober zowel de vertrek- als aankomstplaats zijn voor deze toertocht. De bevoorradingsproducten zullen in een afgesloten pakketje verdeeld worden zodat alles zo hygiënisch mogelijk kan verlopen. Voor beide evenementen is Named Sport de sponsor voor je gelletjes en andere sportvoeding onderweg.

HIER vind je alle info!