Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rij met Cancellara’s Domane

Trek biedt via het Project One-programma een Domane aan met dezelfde geometrie en onderdelen als die waarmee Fabian Cancellara dit jaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won.

Via het online Project One-programma, waarop je een aantal modellen volledig naar wens kunt laten opbouwen, biedt Trek de Domane aan waarmee Fabian Cancellara dit jaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. Deze Domane Classics Edition heeft de aangepaste Pro Endurance Geometry met een kortere balhoofdbuis en langere bovenbuis, maar ook een stalen derailleurhanger en meer ruimte voor bredere banden.

De Domane was nu al beschikbaar in drie verschillende geometrieën: de H1 is de meest competitiegerichte, de H3 de meest comfortgerichte. De Madone-racefiets was toch nog altijd iets agressiever en dat soort geometrie is meer naar de wens van de doorwinterde profs. Daarom bood de Amerikaanse fabrikant Cancellara voor Roubaix een Domane met custom geometrie aan. Door het UCI-reglement dat stelt dat elk frame en component dat gebruikt wordt in een profwedstrijd binnen negen maand ook beschikbaar moet worden voor de consument, zien we deze Domane Classics Edition nu op de markt verschijnen. Nochtans ‘vergeten’ veel fabrikanten die regel als het gaat om frames met custom geometrie, maar niet Trek dus.

Cancellara en ook Devolder en Andy Schleck gebruiken de Domane niet enkel voor de kasseiklassiekers, maar ook voor de andere wedstrijden. “Ik vind het erg cool dat Trek ‘mijn’ fiets beschikbaar maakt voor de gewone klant”, reageert Fabian Cancellara. “Die fiets is erg speciaal voor mij. Ik heb samen met Trek veel tijd in de ontwikkeling van de fiets gestoken en ik ben blij dat hij nu wordt uitgebracht.”

De Classics Edition wordt speciaal geverfd in Treks Amerikaanse fabriek in Waterloo en komt er in de maten 54 tot 62. Hij komt er enkel als volledige fiets. Het voorbeeld op de Project One-site toont een Domane in RadioShack-kleuren met Shimano Dura-Ace Di2, Bontrager Aeolus 3 wielen en veel andere Bontrager-onderdelen voor 10.399 euro. Spartacus reed echter Roubaix met een speciale zwarte versie van de fiets met mechanische Dura-Ace en Aeolus 5 tubewielen. Om daarbij in de buurt te komen zakt de prijs naar 9044 euro. Een volledig gestripte versie met standaard wielen en onderdelen, en Shimano 105 komt op 3929 euro. Keuze genoeg dus, dankzij Project One.