Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Roglič krijgt eigen ‘Signature Cycling Kit’ van AGU

Een toprenner als Primož Roglič verdient een eigen outfit. Het Nederlandse fietskledingmerk AGU is sponsor van Team Jumbo-Visma en creëerde samen met de renner een unieke Primož Roglič “Signature Cycling Kit”. Het ontwerp is geïnspireerd op het leven en de persoonlijke waardes van Primož Roglič. 

AGU benaderde de sympathieke Sloveen met het idee om een gepersonaliseerde kit te maken waarop de renner direct enthousiast reageerde. Het moest wel echt persoonlijk en uniek worden, vertelt Roglič: “We wilden eens wat anders doen, iets cools, iets dat opvalt. Met veel elementen die echt uiting geven aan wie ik ben.”  

Bjorn Jeurissen, CEO van AGU: ‘Een mooiere uitdaging konden we ons bij AGU eigenlijk niet voorstellen; voor de nummer één wielrenner op de UCI-ranking op dit moment een persoonlijke “signature” wielerset maken. Wat wil je nog meer?’ 

Wat volgde, was een intensief proces waarbij de designers van AGU uitgebreid met Roglič overlegden over welke elementen uit zijn leven hij graag in het shirt terug wilde zien. Zo is zijn persoonlijke logo zichtbaar en is er een schansspringer te zien, een verwijzing naar zijn topsportleven voor het wielrennen. Maar ook de leeuw, die voor Roglič symbool staat voor knokken voor wat je wilt, en een hart. “Als je alles wat je doet, vanuit je hart doet, dan is het goed.” Tot slot verwijst de goudkleur in het shirt naar de Velo D’Or die Roglič in 2020 won. 

Bjorn Jeurissen, CEO van AGU: ‘Primož was heel betrokken, niet alleen met een duidelijk idee wat hij wilde zien, maar ook reageerde hij telkens heel direct op de designvoorstellen die we deden. Bij elke stap dacht hij mee en gaf zijn input. Zo werd het snel duidelijk hoe de kit eruit moest zien. En het is echt Primož geworden. Het is een opvallende set geworden (jersey en bibshort), die op verschillende manieren het verhaal van Primož vertelt, met aandacht voor belangrijke gebeurtenissen in zijn leven, de waardes die hij uitdraagt en de Sloveense cultuur die hij vertegenwoordigt.  En dat ook nog eens met de topkwaliteit die je van AGU kunt verwachten.’ 

In het videoportret dat AGU van Primož Roglič maakte en dat 16 juni live gaat, draagt de toprenner de kit en vertelt er zelf over. Met een knipoog: ‘Het zit erg lekker. Off-season kan het een beetje strak zitten, maar als je weer in vorm komt, dan zit het nog beter.” 

De jersey en bibshort zijn vanaf nu verkrijgbaar op agu.com maar je kan ook een set winnen via de sociale media van AGU.