Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ronde van Vlaanderen Cyclo bijna volzet

Wie op 6 april de Ronde van Vlaanderen Cyclo/We Ride Flanders wil rijden, zal snel moeten zijn, want de limiet van 16.000 deelnemers is bijna bereikt! De meest iconische toertocht van België heeft duidelijk nog niets aan populariteit ingeboet.

Zoals elk jaar kunnen ambitieuze toerfietsers zich opnieuw uitleven op het parcours van de Ronde. Ze kunnen daarbij kiezen uit vier afstanden, waarbij de langste (229 km) net zoals bij de profs start in Antwerpen en via 16 hellingen (2160 hoogtemeters) en 3 kasseistroken kronkelt tot aan de finish in Oudenaarde. De drie andere afstanden vertrekken ook uit Oudenaarde. De 174 km telt zelfs twee beklimmingen en twee kasseistroken meer dan de 229 km, goed voor 1853 hoogtemeters. Daarna volgen de 139 km (16 hellingen, 5 stroken, 1497 hoogtemeters) en de 74 km (10 hellingen, 1 strook, 919 hoogtemeters).

De limiet van 16.000 deelnemers kwam er een aantal jaren geleden in samenspraak met de lokale overheden en de organisatie met als doel de veiligheid voor zowel de deelnemers als de andere weggebruikers te garanderen, het comfort van de deelnemers te verhogen en de overlast voor omwonenden binnen de perken te houden. Die limiet is intussen bijna bereikt. Wie van de Ronde een doel heeft gemaakt, zal zich dus moeten reppen.

Deelnemers die de gevreesde Koppenberg liever links laten liggen, krijgen daar weer de kans toe en kunnen via een korte omleiding hun weg op het parcours voortzetten. Op de bevoorrading net voor die klim staat een groot scherm, zodat je kan zien hoeveel volk er op de Bult van Melden zit. Ook dit is een maatregel die volledig kadert in het maximaliseren van het comfort en de veiligheid van de deelnemers. Daarnaast zullen er net zoals tijdens de voorbije edities controlepunten op het parcours ingebouwd worden. Die moeten ervoor zorgen dat enkel ingeschreven deelnemers zich op die moeilijke beklimmingen bevinden, zodat er zich ook daar geen problemen voordoen.

BUITEN CATEGORIE

Ben je op zoek naar dat tikkeltje meer tijdens Ronde van Vlaanderen Cyclo? Wie geïnteresseerd is in een exclusiever aanbod kan deelnemen aan We Ride Flanders Hors Catégorie. Je wordt ontvangen door ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen met een gezond ontbijt in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Na afloop kan je er nagenieten van je heroïsche prestatie.

IN AANLOOP NAAR DE RONDE

Wie in de aanloop naar de Ronde zijn benen alvast wil opwarmen, moet zeker de kalender van Peloton checken. Daar vind je vanaf begin maart elk weekend minstens één toprit, zodat je met voldoende training naar dé afspraak van het Vlaamse voorjaar kan toeleven. In de tochten van de Etixx Classics Tour kan je net als in de Ronde van Vlaanderen Cyclo het échte profkoersgevoel opsnuiven. Het begint al met de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo op 3 maart en gaat verder met bv. Danilith Nokere Koerse Cyclo, Dwars door Vlaanderen Cyclo en de populaire Gent-Wevelgem Cyclo. Tussendoor heb je de Ename Classic en Omloop van Vlaanderen die deel uitmaken van de Proximus Cycling Challenge. De zondag voor de Ronde heb je de Johan Museeuw Classic, die het parcours van de E3 Harelbeke volgt. Net als de echte coureurs kan je met die laatste tocht jouw conditie nog helemaal op punt zetten voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo.