Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ronde van Vlaanderen gaat retro én zomers

Stalen fietsen zijn helemaal terug en hét evenement voor de retrofietser is uiteraard de Retro Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde op 9 en 10 juni. Wie gewoon eens wil proeven van het parcours en de sfeer van de Ronde in een zomerse setting, kan op 9 september meedoen aan Vlaanderens Mooiste.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni verwelkomt de Retro Ronde van Vlaanderen opnieuw alle retro-wielrenners in Oudenaarde. Het wordt stilaan tijd om het stof van je oude fiets te blazen en te beginnen trainen, want dit jaar is er voor de echte flandriens een nieuwe route van 160 km. Maar wees niet bevreesd, daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke 40, 75 of 100 km lange routes met de verrassend lekkere bevoorradingen en plezante sfeer met vrolijke retro-deuntjes op de achtergrond. Alle afstanden starten en finishen in Oudenaarde. Ze laten je kennismaken met sommige van de bekendste kuitenbijters van Vlaanderen, maar ook met smalle kassei- en grindweggetjes langs pittoreske dorpen. Gedetailleerde parcours zullen later in detail worden bekendgemaakt.

Zaterdag 9 juni belooft al even opwindend te zijn. Met activiteiten zoals de Retro Sprint, een groepsrit naar de legendarische Paterberg en Koppenberg en een wielerruilbeurs, zal Oudenaarde opnieuw een ware retro-stad zijn! Het programma voor het volledige weekend vind je in detail op de website.

Ben jij geen retrofanaat, maar wel gebeten door de Ronde van Vlaanderen en haar legendarische parcours? Goed nieuws! Op 9 september is er voor de eerste keer ‘Vlaanderens Mooiste’, dé zomereditie van de Ronde van Vlaanderen cyclo.

Starten en aankomen gebeurt aan het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx aan de Blaarmeersen in Gent. Van daaruit is er voor ieder wat wils: met maar liefst zes verschillende afstanden is deze Vlaanderens Mooiste een ideale tocht voor zowel gezinnen, beginnende fietsers als ervaren wielertoeristen die graag van het echte Ronde-gevoel proeven. Je hebt de keuze tussen 25, 50, 75, 100, 150 of 200 km.

In alle parcours van Vlaanderens Mooiste zit 100 jaar geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen verweven. De ervaren wielertoeristen krijgen enkele echte kasseiklassiekers voor de wielen geschoven, deelnemers die eerder van een rustigere tocht houden, kunnen kennismaken met enkele verborgen pareltjes uit de Ronde, die toegankelijk zijn voor iedereen.

Daarnaast word je onderweg en aan de start en finish ondergedompeld in echte festivalsfeer: van originele animatie onderweg tot muzikale optredens aan het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx. Deze fietshoogdag wordt er eentje om niet te missen.