Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Scott gaat onder kilogram met Addict-frameset

Scott maakt met de nieuwe Addict zijn reputatie als bouwer van lichtgewichtfietsen opnieuw waar. De frameset van de Addict SL weegt net geen kilogram. De Solace is de comfortracer voor 2014.

De Scott Addict werd in vergelijking met zijn voorgangers nog verder afgeslankt. Frame en vork wegen samen net geen kilogram, waarmee Scott de lichtste ter wereld claimt te zijn. Terwijl het gewicht naar beneden ging, steeg het comfort van de fiets behoorlijk drastisch, konden we merken tijdens een eerste testrit. Scotts profteams Orica – GreenEdge en IAM Cycling testten de lichtgewichtfiets zelfs uit in de recentste Parijs – Roubaix.

De Solace, gloednieuw in het gamma van Scott, gooit zich op een andere markt. De comfortracer belooft performance in combinatie met een lagere belasting van de (rug)spieren. Dat comfort moet er niet enkel komen dankzij de traditionele geometrie van een comfortracefiets – de balhoofdbuis van de Solace werd twee centimeter hoger geplaatst dan bij de Addict – maar ook dankzij de uitbouw van comfortzones in de buurt van het zadel en het stuur. Scott voorziet ook een ruim vrouwengamma voor zijn Solace-fietsen. De populaire Scott CR1 blijft behouden, maar wordt voortaan als entry level fiets uitgespeeld.

In het augustusnummer van cycling.be magazine vindt u een uitgebreid testverslag van de Addict en Solace.