Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Selle Italia maakt Flite korter en sterker voor offroadgebruik

Het Flite Boost-gamma van Selle Italia heeft er twee nieuwe modellen bij, speciaal voor wie weinig tijd op het asfalt doorbrengt.

De Flite Boost X-Cross Superflow en de Flite Boost Gravel Superflow zijn gemaakt voor liefhebbers van mountainbike en gravel. In beide zadels zit tussen het chassis en het frame een Shock Absorber-systeem, dat de trillingen van de onverharde wegen moet absorberen. De kernwoorden die ze bij het Italiaanse merk gebruiken voor deze zadels zijn: licht gewicht, comfort, sterkte en prestaties. Beide zadels hebben een frame van TI316 staal en een sterke Fibra-tek bekleding. 

De Flite Boost X-Cross Superflow heeft een korte, compacte vorm en heeft in het midden van het zadel een centrale opening. Dit ontlast je perineale gebied en geeft dus extra comfort. Door de zijdelingse versteviging van SuperFabric is het zadel beschermd tegen stoten. Dit MTB-zadel is beschikbaar in twee maten: S3 (gewicht: 204 gram) en L3 (gewicht: 208 gram). De aanbevolen verkoopprijs is 214,90 euro.  

Voor de fans van gravel is er de Flite Boost Gravel Superflow. Door de traditionele platte vorm en de centrale uitsparing, geeft dit zadel maximale bewegingsvrijheid en comfort. Een grijze cover met kleine zeegroene details, zorgt voor een mooi uitzicht. Ook dit Flite-model is verkrijgbaar in 2 maten: S3 (gewicht: 228 gram) en L3 (gewicht: 232 gram). In de winkel zal dit gravelmodel verkrijgbaar zijn voor 214,90 euro.