Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano kondigt Experience Center in Valkenburg aan

Shimano Europe, gemeente Valkenburg, provincie Limburg, MoederscheimMoonen architecten en Wyckerveste vastgoedontwikkelaars kondigen een spannend nieuw sport- en recreatiecomplex in Valkenburg aan, dat in 2017 opent.

Op het terrein van een voormalige brouwerij in Valkenburg ondertekenen Marc Van Rooij (president Shimano Europe), Martin Eurlings (burgemeester van Valkenburg aan de Geul), Hessel Meijer (directeur van Wykerveste) en andere projectpartners vandaag een intentieverklaring waarmee ondermeer het officiële startschot gegeven wordt voor de bouw van een uniek Experience Center voor fietsers, hengelsporters en roeiers.

Het Shimano Experience Center zal bezoekers de mogelijkheid geven om de passie voor fietsen, vissen en roeien te delen – een passie die Shimano met hen gemeen heeft. Bezoekers zullen op een interactieve manier de uitdagingen ervaren die de drie buitensporten te bieden hebben.

De gedachte die ten grondslag ligt aan het Shimano Experience Center is het op een positieve manier beleven en delen van productervaringen – een interactie tussen de bezoekers en het merk en de producten van Shimano. Elke sport zal worden gepresenteerd als een zintuiglijke ervaring, de bezoekers worden aangemoedigd om te bewegen, te voelen en het ultieme Shimano moment te beleven.

Bezoekers zullen een unieke kans krijgen om de nieuwste producten en technologieën van Shimano te zien, voelen en testen, met virtual reality displays van ’s werelds meest iconische sportlocaties; daarnaast zullen er testroutes worden aangeboden in en om het prachtige Limburgse platteland.

Binnen de ‘Social experience’ zal de nadruk liggen op interactieve Shimano schermen, een Shimano-café, demo workshops en een belevingsruimte die de Shimano-historie weergeeft.

Het opdoen van de ‘Product experience’ zal gelden voor drie sporten ‘Riding the Moment’, ‘Reeling the Moment’ en ‘Rowing the Moment’; unieke mogelijkheden om Shimano-fans de nieuwste technologieën in leuke, uitdagende en veilige situaties te laten proberen met een ongeëvenaarde reeks aan testmogelijkheden.

Voor internationale wielerliefhebbers geniet Valkenburg misschien wel de meeste bekendheid door de Amstel Gold Race, die jaarlijks de crème de la crème van de professionele wielerwereld, duizenden enthousiaste toerrijders en wielerfans uit de hele wereld trekt.

“De kans om een Shimano’s Experience Center te starten op een locatie met zoveel wieler-DNA is ongelooflijk spannend,” aldus Gerrit Middag, Business Development Manager van Shimano Europe. “We gaan het center zo opzetten dat het de retailers van Shimano fiets-, hengelsport- en roeiproducten in de regio ondersteunt, het merkimago versterkt en het de consument de mogelijkheden biedt om producten te testen waardoor de vraag naar onze producten bij de retailers wordt gestimuleerd.”

“We verwachten dat het Shimano Experience Center vanuit de hele wereld fiets-, hengelsport- en roeifans zal trekken, het is natuurlijk een enorm voordeel dat de regio een sportgebied bij uitstek is. Shimano gelooft sterk in het bevorderen van de gezondheid en het geluk door hetgeen de natuur en de wereld om ons heen te bieden heeft; dit Experience Center zal mede hieraan bijdragen.”

Andere participanten van het nieuwe sport- en recreatiecomplex zijn een mix van sport- en medische professionals en een fietsverhuurbedrijf. De voormalige brouwerij zal een gastronomisch centrum worden met aantal traditionele Limburgse gerechten. Daarnaast ligt er een voorstel om een Amstel Gold Race XP center op het terrein te herbergen met een bijbehorend hotel met ongeveer 60 kamers.

De partners van het project kijken uit naar 2017 wanneer de 15.000 m² metende locatie zal worden verrijkt met het Shimano Experience Center, een fietsverhuurcentrum, een horecagelegenheid, een fietsvriendelijk hotel en een evenementencentrum.

Het sport- en recreatiecomplex zal naar verwachting in het voorjaar van 2017 volledig operationeel zijn.