Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano pakt uit met lenzen voor alle omstandigheden

Shimano is niet alleen in het profpeloton aanwezig met groepsets en wielen, maar ook met accessoires zoals brillen. Onder meer Niki Terpstra maakt gebruik van een van de nieuwe brilmonturen, maar er zijn nu ook vijf verschillende Ridescape-lenzen die de kleuren en het contrast versterken volgens de wielerdiscipline en de lichtomstandigheden. Zo bewaart elk type renner altijd een goed zicht op de weg.

Alle Ridescape-lenzen zijn wetenschappelijk ontworpen om de kleuren en het contrast te versterken die uniek zijn voor de verschillende soorten ritten. De nieuwe technologie komt voor bij vijf Shimano-monturen: de S-Phyre, Aerolite P, Equinox4, Spark en Technium voor wielrenners en mountainbikers.

Niki Terpstra is fan

Een van de veelgebruikers van de nieuwe lenzen is Niki Terpstra. De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft het vooral voor het Equinox4-model met halve rand. De bril heeft een agressieve stijl die er niet alleen goed uitziet, maar hem ook extra stijf en stevig maakt. Een omkeerbaar neuskussen en niet-giftige TPE-pootuiteinden zorgen voor een aanpasbare pasvorm en comfort. Zijn Equinox4 past perfect met de Ridescape RD-lenzen, de allround road-lenzen die bepaalde kleuren versterken en andere onderdrukken, zodat putten in het asfalt en stenen op de weg beter te zien zijn.

©Shimano

Een bril voor wereldkampioenen

Ook in de cross zijn ze fan van de nieuwe modellen. Bij Pauwels Sauzen-Bingoal rijden Fem van Empel en Pim Ronhaar, beiden wereldkampioen veldrijden bij de beloften, met het nieuwste montuur rond. Zij zullen ongetwijfeld opteren voor de nieuwe Ridescape OF-lenzen. Die zorgen namelijk voor een verminderde schittering van de zon wanneer men afwisselend in en uit de schaduw rijdt. Daarnaast scherpt de lens het visuele bewustzijn aan, zodat men sneller kan reageren op obstakels zoals wortels, stronken en gaten.

©Shimano
©Shimano

Nu verkrijgbaar

De nieuwe monturen en lenzen zijn nu verkrijgbaar. Om je een idee te geven van de prijzen: voor de S-PHYRE R bril met Ridescape betaal je € 139,99. Het Aerolite- en Equinox4-model met Ridescape kosten je € 99,99. Voor de Spark met Ridescape leg je € 89,99 neer en de goedkoopste variant is de Technium met Ridescape voor € 79,99. Naast de Ridescape RD en OF heb je nog de ES voor erg zonnige omstandigheden, de CL bij veel bewolking en de GR voor de gravelfanaten.