Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano viert wielersport in Kermis Velodroom tijdens Grand Départ

Van 28 juni tot 4 juli vindt in het monumentale voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht het wielerfestival Kermis Velodroom plaats. Tijdens deze week voorafgaande aan de Grand Départ van de Tour de France worden de fiets en de wielerkoers hier in al hun facetten gevierd.

Fietsmerken laten dagelijks hun nieuwste innovaties zien en de tentoonstelling Hôtel Héroique toont prachtige foto’s die het nomadenbestaan van wielrenners in beeld brengen. In de avond is er een gevarieerd programma met een talkshow, live muziek en literatuur. Shimano en Pearl Izumi zijn van de partij met diverse activiteiten.

Eén van de dagelijkse activiteiten is ‘Klimmen tegen Kenny’. In de Tour de France van een paar jaar geleden werd Kenny Van Hummel een cultheld door zijn bijna dagelijkse gevecht tegen de tijdslimiet in de bergritten en zijn kenmerkende uitspraken. In Kermis Velodroom kan iedereen de strijd aan gaan tegen Kenny door op een van de Elite trainers, virtueel een gedeelte van Alpe d’Huez te fietsen. Degene die op vrijdagavond tijdens de Grande Finale de allersnelste is wint 2 VIP-tickets voor de proloog op zaterdag 4 juli.

Natuurlijk zijn er ook diverse fietsritten met (oud prof-) renners, schrijvers en prominenten, waarbij start en finish plaatsvinden aan de Neude. Zo wordt er op dinsdag een Ladiesride georganiseerd met niemand minder dan Marianne Vos. Op vrijdag staat de ‘VrijMiBo’-rit centraal, met uiteraard bitterballen en koud bier bij de finish.

Het avondprogramma wordt dinsdagavond afgetrapt met de dagelijkste talkshow ‘Parlez-vous vélo?’. Met direct verschillende gasten uit het culturele circuit en de wielersport, waaronder Marianne Vos, Koos Moerenhout, Tim Krabbé, Peter Winnen en de huisband Ocobar.

Als klap op de vuurpijl, vlak na Le Grand Départ op zaterdag houdt Mart Smeets er zijn allerlaatste Avondetappe met gasten als Rob Harmeling, Steven Rooks, Addy Engels en speciale gast Shani Davis. Kortom, het beloofd een waar wielerfeest te worden!