Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano voedt gravelhype met specifieke schoenen

Mocht er iemand zijn die de gewone mountainbikeschoenen van Shimano niet efficiënt genoeg vindt voor het gravelrijden, dan kan die tegenwoordig kiezen voor een specifieke gravelschoen, de RX8.

Waar ooit het off-road rijden met gymschoenen werd gedaan, kwamen later de mountainbikeschoenen. Waar ooit een allround mountainbike-schoen het antwoord op alle parcoursen was, kwamen er specifieke XC- en meer technische schoenen. Waar ooit XC-schoenen het antwoord waren op gravel, biedt Shimano nu een nieuwe gravel-specifieke schoen.

Om gewicht te besparen beschikt de RX8 over bepaalde kenmerken van de MTB XC-schoenen, terwijl de slijtvaste TPU-lugs, hielstabilisator en de superstijve carboncomposietzool van Shimano’s hoogwaardige XC9-schoenen voor de beste balans tussen prestaties op gravel en de off-bike-mogelijkheden zorgt.

Om de veelzijdigheid en variabiliteit van het rijden op gravel te evenaren, biedt de bovenkant van de RX8 de perfecte balans van stevigheid en langdurig comfort, verstelbaar met een Boa IP1 dual micro-instelknop. En het is meer dan alleen het voetgevoel van de rijder dat de hele dag comfortabel blijft, de Silvadur stay-fresh-technologie wordt gebruikt in het binnenzoolmateriaal om de schoen na het rijden fris te laten ruiken.

De RX8 weegt 265 gram (maat 42) en is daarmee 60-65 gram lichter dan de XC9 en XC7 cross-country-raceschoenen. De gewichtsbesparing wordt voornamelijk bereikt door een kleinere hielcup, geen spikebevestigingen en een Boa IP1 instelknop minder, die is vervangen door klittenband.

De RX8 is verkrijgbaar in zilver of zwart en in de EU-maten 38-50 inclusief breedtematen. De schoen is het beste te combineren met de Shimano SPD M9100- of M8100-pedalen.