Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sigma komt met nieuwe lampen en computers

Sigma Sport toonde op Bike Motion twee nieuwe fietscomputers, een vernieuwde versie van de Data Center-software met app voor de tablet, en twee nieuwe, betaalbare koplampen.

De BC 8.12 en zijn draadloze variant BC 8.12 ATS zijn bedoeld voor vrijetijdsfietsers en toerrijders, en laten zich met één toets bedienen. Nu is de draadloze ATS-variant van de BC 8.12 er ook in chic zwart. Nieuw is ook de snelheidszender. De zender zelf is kleiner en compacter en ook de houder is geoptimaliseerd met een brede voet met een groot en flexibel stuk rubber. De BC 8.12/ATS kan daarnaast met de PC of MAC met de software Sigma Data Center en een optioneel verkrijgbaar docking station thuis uitgelezen en ingesteld worden.

Wil je ook hoogtefuncties, dan is er de BC 14.12 STS ALTI. STS staat overigens voor de draadloze functie. Met zes fietsfuncties en de praktische achtergrondverlichting is de BC 14.12 STS ALTI uitgebreid uitgerust. Weergegeven worden de actuele hoogte, de cumulatieve hoogte bergopwaarts, de maximale hoogte en de totale hoogte bergopwaarts. Je kunt de hoogte zelf kalibreren en de computer herinnert de laatst opgeslagen hoogte.

De software Sigma Data Center, onder andere te gebruiken met de twee bovenstaande toestellen, biedt de mogelijkheid om de training systematisch en statistisch te evalueren. De Topline 2009 en 2012, alle computers van de ROX-serie, de Running Computers en de RC Move kunnen via de pc of Mac met het Data Center verbonden worden. De nieuwe versie 4.0 scoort nu met een nieuw, modern design en de tablet- en cloudcapaciteit, die de evaluatie van de training, de analyse ervan en de planning van de toer door middel van een OSM-kaart voor de ROX 10.0 GPS ook onderweg mogelijk maakt. Onder het menu-item “Activities” tref je de laatste trainingsunits chronologisch getoond aan, volgens de sporttak.

De Data Center App is er voor Android– en iOS-tablets en heeft dezelfde functies en mogelijkheden van de pc-versie. Bij Android-tablets kan men de randapparaten via USB rechtstreeks met het tablet verbinden. Dankzij dit mobiele gebruik is de Sigma Cloud voor de opslag van gegevens alleen maar logisch. De optionele registratie bij de Cloud maakt de simultane gegevensoverdracht mogelijk. Zodra een internetverbinding op de computer of het tablet tot stand is gekomen, worden alle gegevens van het Data Center met elkaar gesynchroniseerd.

HIER BRANDT DE LAMP

De 96 gram lichte Sportster-lamp (49,95 euro of als set met Mono RL-achterlicht voor 74,95 euro) overtuigt met een sterke 30 lux, een geïntegreerde lithium-ion accu met lange brandtijd (3,5 tot 7 u, naargelang helderheidsmodus) in een compacte vorm en de micro-USB-oplaadmogelijkheid. Wel 50 meter ver verlicht hij optimaal de vier zichtzones (nabij, ver, zijkant, kernbereik). Dankzij de batterij-indicator met vijf stappen weet u altijd hoeveel brandtijd er resteert.

De nieuwe koplamp Buster 200 (39,95 euro) heeft 200 Lumen lichtopbrengst, een geïntegreerde lithium-ion-accu in een compacte, robuuste vorm, micro-USB-oplaadfunctie en verlichtingsbereik van 50 m. Een siliconehoes beschermt de aluminium behuizing op trails bij nachtelijke ritten. Het krachtige licht van de LED-lamp met moderne CREE-technologie heeft een goede brandtijd (2 tot 8 u naargelang de zes lichtmodi), capaciteits- en ladingsaanduiding van de accu, en een aantrekkelijke prijs. De accu is ongevoelig voor temperatuur. De nieuwe, kleine houder is dankzij schroefbeugel met muntslot zonder gereedschap monteerbaar. Optioneel is er een extra, flexibele houder verkrijgbaar die zich aan iedere stuurvorm aanpast.