Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Specialized blijft zes jaar langer bij team Lefevere

Het Californische merk Specialized gooide al hoge ogen aan de zijde van Deceuninck – Quick-Step, onder meer met de wereldtitel van Julian Alaphilippe in Imola, en dat was reden genoeg om tot eind 2027 de samenwerking te verlengen. Helmen, schoenen, fietsen en Roval-wielen en -onderdelen zitten in de deal.

Al sinds 2007 – al was er een pauze in 2010/2011 – rijdt de ploeg van CEO Patrick Lefevere met de fietsen van Specialized. Toen was dat de Tarmac SL, intussen zitten we al aan de S-Works Tarmac SL7.

Mike Sinyard, stichter en CEO van Specialized Bicycles, klinkt blij in het persbericht: “Al meer dan een decennium is Deceuninck – Quick-Step essentieel geweest in de ontwikkeling van hoogstaande technologie voor onze fietsen en onderdelen, wat geresulteerd heeft in enkele van de meest monumentale zeges voor Specialized. We zijn vereerd om deze nauwe samenwerking met Patrick en dit speciale team te kunnen voortzetten, om de toekomst van onze sport te kunnen aandrijven.”

Ook bij Lefevere alleen maar positieve signalen: “Je moet maar kijken naar de recordboeken om een idee te krijgen van hun aanzien in het wielrennen. We hebben er al enorm van genoten om hen aan onze zijde te hebben.”

Hij legt ook uit waarom Specialized een perfecte partner is: “In de plaats van te zeggen wat ze nodig hebben, is er interactie met ons, en ontwikkelen en evolueren we samen. Hun manieren en communicaties, hun enthousiasme, hun gedrevenheid om te innoveren en hun oog voor detail maken van hen de perfecte technische partner.”

Julian Alaphilippe is blij met zijn custom Tarmac SL7. (foto: ©Etienne Schoemann)