Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Spectaculaire nieuwe fietssimulator

Is rijden op de rollen net niet realistisch genoeg? Dan stelde Activetainment op de CES-technologiebeurs voor jou een fietssimulator voor die meebeweegt en de weerstand aanpast aan de omstandigheden. Bekijk het filmpje hier!

De Ebove-fietssimulator lijkt op een hometrainer of spinningfiets maar beweegt wel robotisch mee met de omstandigheden. Gaat het bergop of bergaf, dan verandert de fiets van positie en verandert ook de weerstand. Fiets je harder, rem je af (met de remmen op de fiets!) of neem je een bocht, dan zie je dat het scherm die bewegingen meevolgt. De Ebove hangt ook schuin als je scherp indraait en je kunt de remmen en versnellingen bedienen.

Je kunt het opnemen tegen jezelf of tegen anderen en er is ook een rangschikking, zodat je jouw vooruitgang ziet en gemotiveerd wordt om beter te doen dan anderen. Is het allemaal nog niet realistisch genoeg? Het toestel is compatibel met nieuwe virtual reality-brillen, zodat je nog meer wordt opgenomen in de actie. Je kunt alles bedienen op een tabletscherm, maar je kunt de beelden ook tonen op andere schermen.

Bekijk zeker het filmpje hierboven om de fietssimulator aan het werk te zien op een mountainbikeparcours en op de wielerbaan. De prijs is nog niet bekend – al lijkt het sowieso geen goedkoop trainings- en speelapparaat te zijn. Activetainment maakt trouwens ook een dergelijke interactieve loopband en eveneens een roeitoestel.