Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sram roept alle hydraulische raceremmen terug (+video)

Sram roept al zijn onderdelengroepen terug die zijn uitgerust met de hydraulisch schijf- en velgremmen voor de racefiets. Het houdt de getroffen klanten op de hoogte via een speciale website. Bekijk de video met de manager van Sram.

Op 4 november merkte Sram een technisch probleem op bij een beperkte reeks van de Red 22 en S-700 Hydraulic Road Brakes. Toen waren er nog geen voorvallen bekend waarbij het was misgegaan. Tijdens cyclocrosswedstrijden in de VS twee weekends terug waren meerdere hydraulische schijfremmen kapot gegaan in de ijskoude omstandigheden. De dichtingen van de hoofdcilinder konden de druk niet houden, waardoor de remkracht abrupt wegviel. Nochtans vielen die producten niet binnen de serienummers die origineel aangehaald werden als ‘aangetast’. Er zijn gelukkig geen verwondingen gemeld.

Door deze nieuwe ontwikkelingen vraagt Sram dat iedereen die een fiets heeft die is uitgerust met Sram Hydraulic Disc or Hydraulic Rim Brakes (hydraulische schijf- of velgremmen) om onmiddellijk te stoppen die fiets te gebruiken. Alle producten die tot nu zijn verscheept en op de markt of in voorraad zijn, worden teruggeroepen.

Ook vraagt de Amerikaanse fabrikant aan zijn fietsmerkklanten, OE bedrijven, verdelers en dealers om alle verkoop en verscheping van Sram Red 22 en S-700 Hydraulic Road Brakes te stoppen. In totaal zijn ongeveer 19.000 remsystem wereldwijd verspreid. Quarantine-operaties bij bedrijven, fietsmerken en verdelers worden uitgebreid met alle dealers die fietsen of onderdelengroepen hebben staan. Verdere info over de timing en de vervanging van de producten komt nog.

 

Zoals eerder gezegd, zal Sram blijven samenwerken met de US CPSC, het agentschap dat de veiligheid van consumentenproducten in de gaten houdt, om een terugroepactie aan te kondigen en het zal dat ook doen met Europese en internationale consumentenorganisaties.

 

Heb je een van die getroffen onderdelengroepen, dan houdt Sram je op de hoogte via deze website.