Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sram roept Red WiFLi achterderailleurs terug

Sram werkte samen met de U.S. Consumer Product Safety Commission en andere internationale autoriteiten om vrijwillig de Sram Red 10-speed achterderailleurs met middenlange kooi terug te roepen.

Sram stelde vast dat het parallellogram van de derailleur kan vastlopen en daardoor niet meer schakelen, wat een veiligheidsrisico inhoudt. Daarom gaat Sram zelf actief op zoek naar de getroffen Red WiFLi 10-speed achterderailleurs om ze te vervangen. Het Amerikaanse onderdelenmerk raadt de gebruikers aan om onmiddellijk te stoppen dit product te gebruiken. Door het mogelijke defect kun je de controle over de fiets verliezen en eventueel zelfs gewond raken, waarschuwen ze.

Heeft jouw derailleur een serienummer tussen 31T2000000 en 11T39999999, breng die dan meteen binnen bij je fietshandelaar om een gratis vervanging te ontvangen. In de afbeelding zie je de locatie van het serienummer. Dealers die zo’n achterderailleur op een fiets hebben staan, kunnen die vervangen bij de lokale Sram DSD, TechCenter of distributeur. De bestaande derailleur moet teruggestuurd worden en een vervanging wordt dan toegestuurd, samen met een Sram 1091R-ketting.