Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SRAM Wifli breidt uit

Met het Wifli-systeem van Sram heb je geen triple nodig voor een piepklein verzet. Ideaal voor echt steil klimwerk. Voorheen alleen voor Sram Apex, binnenkort ook voor Sram Red 2012 en Sram Force.

Wifli staat voor Wider, Faster, Lighter. Vooral het eerste aspect is een troef van deze Sram-technologie. Het wijst op het brede bereik in verzetten dat Wifli biedt. Met vooraan twee tandbladen (50 en 34) en achteraan 10 kransjes van 11 tot 32 (!) tanden is geen berg meer te steil.

Het kleinste verzet is immers 34×32, wat bijna een 1-op-1 overbrenging is. Wifli overtreft daarmee net aan de triple-crankstellen van Shimano, die gaan tot 30×28.

Tot nu toe was Wifli er alleen in een Apex uitvoering (de instapgroep van Sram). Toppers als Alberto Contador gebruikten de crankset, de mid-cage achterderailleur en de cassette daarvan al tijdens etappes in de Giro, als er weer eens een Mortirolo of een Zoncolan in een etappe zat. Nu breidt Sram zijn Wifli-optie uit voor de nieuwste Red 2012 groep en voor Sram Force.

De nieuwe groepen zijn verkrijgbaar vanaf juni.