Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stad Brugge krijgt in juni nieuwe profkoers en Bike Festival

De Stad Brugge verwelkomt in samenwerking met Golazo sports volgend jaar maar liefst drie nieuwe groots opgezette sportevenementen, waaronder een wielerweekend met een 'Bike Festival' voor recreatieve fietsers. Op 17 juni kun je dan zelfs deelnemen aan een heuse Granfondo.

Het college van burgemeester en schepenen keurde daarvoor op 10 oktober een overeenkomst goed. Burgemeester Renaat Landuyt: “Na het verlies van de start van de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Het voorstel van Golazo sports past perfect in dit plaatje met initiatieven in de twee sporten die de stad het meest na aan het hart liggen: wieler- en loopsport.”.

17-18 JUNI 2017: UNIEK WIELERWEEKEND!

Wielerliefhebbers, recreatieve fietsers en sportieve fietsers worden in het weekend van 17 en 18 juni 2017 massaal in Brugge verwacht. De Stad Brugge en Golazo sports organiseren dan een gloednieuw tweedaags wielerevenement. Op zaterdag 17 juni openen recreanten het wielerweekend tijdens een groots ‘Bike Festival’, met een waaier aan fiets- en randactiviteiten. 

Het programma zal onder meer bestaan uit een Granfondo van +/- 150 km en een Cyclo Tour van 75 km. Deze wielertoeristentochten worden op een (gedeeltelijk) gesloten parcours gereden langs de mooiste plekjes van Brugge en West-Vlaanderen. De wielertoeristen rijden grotendeels op hetzelfde parcours als de profs daags nadien. Mét onvergetelijke aankomst in het centrum van Brugge!

Niet alleen de getrainde fietsfanaten zullen hun gading vinden op zaterdag 17 juni. Er is voor elk wat wils. Zo wordt er voor de schoolgaande jeugd een ‘Kids Ride’ georganiseerd en ‘Free Style’ is de benaming voor een gezellige familiefietstocht door Brugge en de rand. Ook een ludieke competitie met retrofietsen staat op het programma.

Op zondag 18 juni zakt het internationale wielerpeloton af naar Brugge. De renners bekampen elkaar in een UCI 1.1-wedstrijd (Europe Tour) met start op de Brugse Markt en aankomst in het hart van de historische binnenstad. Het parcours slingert langs de mooiste plekjes van de stad en de provincie.

De Stad Brugge en Golazo sports sloten voor deze drie evenementen een overeenkomst voor vijf jaar. Naast de praktische organisatie staat Golazo ook in voor een uitgebreide nationale en internationale communicatiecampagne over de evenementen.

IMPENS: ‘PERFECTE MIX’

Christophe Impens, managing director van Golazo sports: “Golazo is heel trots dat we het vertrouwen krijgen van het Brugse stadsbestuur en van de Bruggeling! Onze missie is een perfecte mix tussen breedtesport en internationale topsport aan te bieden. We vinden het ook heel belangrijk dat het wielerefgoed van de Stad Brugge intact blijft. De Stad Brugge maakt een duidelijk statement door als eerste Belgische stad een volledig weekend de fiets centraal te zetten. Ook de komst van een nieuwe groots opgezette loopmarathon is een mooie aanwinst voor Brugge. Dit alles zal Bruggelingen aanzetten tot bewegen én zal de toeristische sector ten goede komen.”