Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stel je eigen Koga WorldTravellerS samen

Wie graag een lange fietsreis wil maken, moet kunnen vertrouwen op een stevige, comfortabele en als het kan een relatief snelle fiets. Op Eurobike stelt Koga alvast de WorldTravellerS (Signature) voor die enkele mooie upgrades in petto heeft en die je helemaal zelf kunt samenstellen.

Bij het bestuderen van de cockpit valt onmiddellijk de eigenaardige stuurpen op. Prominent aanwezig en met een grote holte in het midden. Je kunt de pen ook kantelen om je positie snel aan te passen van comfortabel rechtzittend tot sportief liggend. Let wel: de kantelbare pen staat niet standaard op elk WorldTravellerS-model.

Slim stopsysteem

Verder bevat het stuur ook een stopsysteem zodat het niet te ver kan omslaan. We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt wanneer we de kortst mogelijke draaicirkel van onze fiets testten. Dit is zeker een groot pluspunt als je vooraan zwaar geladen bent met proviand voor 37 dagen.
Het voorwiel krijgt van Koga een naafdynamo om het voor- en achterlicht snel en efficiënt aan te zwengelen. Die bekabeling is voor een niet-aeroracer overigens heel knap weggewerkt in het frame. Dit zorgt voor een cleane look van de smalle, gebogen buizen.

Gates Carbon-aandrijfriem

Het meest in het oog springende aan de WorldTravellerS is waarschijnlijk de aandrijfkeuze. Je kunt kiezen voor een ketting die de tandwielen omarmt, maar ook voor een stoere Gates Carbon-aandrijfriem om het gevoel van een chopper te evenaren. De pion zit hierbij aan de binnenkant van de achtervork. Wil je het toch liever wat traditioneler, dan kun je ook opteren om de vervangbare derailleurpat te wisselen en je cassette op de gewone manier te monteren.

Koga Signature

De vernieuwde WorldTravellerS zal vanaf november verkrijgbaar zijn in een mannen- en vrouwenmodel. De S op het einde staat voor Signature. Dit houdt in dat je met het Koga Signature-programma je eigen exemplaar volledig naar wens zal kunnen samenstellen. Zo zal de prijs afhangen van de keuzes die je maakt. De eerste leveringen van het nieuwe trekkingmodel zijn gepland voor maart 2016.