Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stier doodt Duitse fietser in Camargue

Toen een Duits koppel een fietsrit maakte in de Zuid-Franse Camargue werden ze aangevallen door een losgebroken stier. Het beest behoort tot een ras dat wordt gekweekt voor stierengevechten.

De 54-jarige Duitser overleed maandag aan een twintigtal verwondingen in zijn hals en nek aangebracht door de hoorns van de stier, die door zijn omheining was geboken tijdens een gevecht met zijn soortgenoten. Het Duitse koppel was op kampeervakantie in Zuid-Frankrijk.

De 49-jarige vrouw kreeg de eerste lichte aanval te verwerken, voordat het dier zich richtte op haar man. Daarna kon ze zich in de struiken verbergen tot ze hulp kreeg van Nederlandse toeristen die met de auto voorbijkwamen. In het ziekenhuis van Arles werden haar lichte verwondingen aan armen en benen verzorgd, zo schreef MidiLibre.fr.

De gendarmes van Tarascon voeren een onderzoek naar de omstandigheden van het incident en bekijken onder andere of de omheining wel voldoende beveiligd was. De boerderij staat dicht bij het Domaine Paul Ricard – inderdaad, van het bekende pastismerk – niet zo ver van Saintes-Maries de la Mer, een stadje dat bekend staat om zijn stieren en waar in de buurt ook nog stierengevechten worden georganiseerd. De burgemeester van de toeristische trekpleister, Roland Chassain, vertelde aan LaProvence.com: “Ik heb in 40 jaar tijd nog nooit gehoord van een dergelijk incident.”