Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stijlvolle bescherming tegen winterse koude

De ochtendtemperaturen flirten deze dagen al flink met het vriespunt, en dus is beschermende fietskledij zeker geen overbodige luxe. Wie warm wordt van knappe designs, vindt allicht zijn gading in de BWF-collectie van Ekoï.
De Ekoï-kledij en -accessoires worden met oog voor detail ontwikkeld door gespecialiseerde materiaalingenieurs en met de grootst mogelijke zorg gefabriceerd in Italië. Dat blijkt eens te meer uit de nieuwe BWF-collectie: een elegantie combinatie van een jack, een shirt en een winter bib. Het resultaat: optimale bescherming tegen de koude voor fietsers die zich maar al te graag fraai uitdossen. 
Het borstgedeelte en de mouwen van het thermische jack bestaan uit polyester. Ze vangen de wind op, zijn vochtwerend (nattigheid ‘parelt’ af) en ‘ademen’, zodat het eventuele zweet toch efficiënt wordt afgevoerd. De flanken en het ruggedeelte, die voor 85 % uit polyester en 15 % uit spandex bestaan, zijn eveneens vochtwerend en ademend. De stoffen zijn behandeld met Easy Wash. Het jack is voorzien van een dubbele fleecelaag en COLD STOP-polsboorden. Het bevat vier achterzakken, waarvan één met rits. Een siliconenband van 7 cm aan de voorzijde zorgt ervoor dat alles goed op zijn plaats blijft zitten, terwijl een elastiekband met siliconen aan de achterzijde de nieren beschermt. De YKK-rits is waterdicht en windproof. Het BWF-jack is verkrijgbaar voor 129,99 euro en is geschikt voor temperaturen tot -3 °C.
Het BWF-wintershirt bestaat uit ademende stof met microperforaties (dubbel fleece), behandeld met Easy Wash. Een elastiekband met siliconenstrip aan de onderkant maakt dat het steeds op zijn plaats blijft zitten. Het shirt telt eveneens vier achterzakken, waarvan één met rits. Een zelfblokkerende YKK-rits en elastieken boorden maken het plaatje compleet. Verkrijgbaar voor 59,99 euro.

Het winter bib is samengesteld uit tweekleurig THERMOROUBAIX® 3.0-lycra (zwart als basiskleur met rode, groene of zilveren reflectie). De afparelende stof ademt en is behandeld met Easy Wash. Het antibacteriële EKOI GEL TECHNOLOGY INJECTION-zeem met drie verschillende geldiktes garandeert een uitmuntend zitcomfort. Het is afgedekt met carbonvezel om vocht en zweet beter af te voeren. Het BWF-winter bib heeft een ergonomische pasvorm, is geschikt voor temperaturen tot -10 °C en kost 129,99 euro.