Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stoelendans bij materiaalsponsors WorldTour-ploegen

Voor het seizoen 2021 mogen we een heuse stoelendans verwachten bij Jumbo-Visma, Sunweb en Mitchelton, want die drie ploegen wisselen hun materiaalsponsors Bianchi, Cervélo en Scott onder elkaar om.

Wout van Aert en zijn collega’s reden tot dit seizoen met Bianchi, maar dat verandert voor volgend jaar. Dan moet de geel-zwarte brigade op pad met de opvallende Cervélo S5 of de lichte R5. De ‘verouderde’ Bianchi Oltre XR4 met velgremmen, die al sinds 2016 dienstdeed, weerhield de renners van de Nederlandse ploeg er nochtans niet van om de overwinningen aan elkaar te rijgen. Het was geen geheim dat de renners kozen voor de velgremversie in plaats van de schijfremuitvoering omdat die laatste iets te veel last had van overgewicht. 

We zijn dan ook benieuwd of Bianchi snel met een update van zijn aerofiets komt om weer volledig mee te zijn met de wapenwedloop in het peloton, want het Italiaanse merk met een rijke geschiedenis zit volgend jaar bij Mitchelton, dat tot eind dit seizoen kan profiteren van de lichte en snelle fietsen van Scott. De Addict RC en Foil zijn niet bepaald dikkerdjes, ondanks hun schijfremmen.

Die Scott-modellen zullen we in 2021 zien bij Team Sunweb. Tiesj Benoot, Marc Hirschi en Soren Kragh Andersen moeten afscheid nemen van hun Cervélo, maar krijgen met Scott opnieuw een fabrikant aan hun zijde die graag innoveert en aerodynamica en gewicht tot een mooi pakket kan verenigen.

Van AG2R was al bekend dat ze volgend seizoen van Eddy Merckx op BMC overstappen.