Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stralende editie Omloop Passage Fitness

Ondanks de mindere weersvoorspellingen kon de Omloop Passage Fitness toch rekenen op een stralende zon en niet minder dan 2647 deelnemers. Het bleek de ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen.


Minister-president Kris Peeters profiteerde ook van het zonnetje. (foto belga)


De Omloop Passage Fitness was in tegenstelling tot vorig jaar niet meer de opener van de Bank van De Post Cycling Tour, maar dat kon de deelnemers niet deren. Het Kuipke, de nieuwe startlocatie in Gent, stroomde vol met wielertoeristen die voorbereid waren op het mindere weer dat de weermannen in hun glazen bol hadden gezien, maar ze werden de hele rit getrakteerd op een stralende zon. Mouwen werden opgestroopt, regenjasjes werden in de achterzak gestopt en de ketting werd op de “grote plateau” gelegd, want velen kwamen zich hier voorbereiden voor de Ronde van Vlaanderen van exact een week later. Dat vertaalde zich in een deelnemersaantal van 2647 mensen, waarvan 906 hun plekje vooraf hadden gereserveerd. 

Om zich klaar te stomen voor “hun” Ronde had de meerderheid van de recreanten gekozen voor de langste afstand van 140km. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters waagde zich tussen de andere fietsers. De mannen van het Passage Fitness wielerteam waren zelf ook aanwezig en kozen voor de middellange afstand van 114km. Een van hen had wel niet gerekend op kasseiwegen en had zijn banden tot 8bar opgepompt. Dat viel tegen… “Het was ondanks dat euvel een veilige rit. Enkel vond ik het wat vreemd om helemaal in het centrum te starten. De organisatie had wel mooi weer besteld!” Over die startplaats kon de organisatie al melden dat er volgend jaar weer gekozen wordt voor de Blaarmeersen, vooral omdat daar makkelijk parkeerplaats kan gevonden worden.

Rob Lenaerts had samen met Annemie Melis en Kenny Lambrechts – die met zijn roodgeverfde haardos iets meer opviel dan de modale wielertoerist – de korte afstand afgehaspeld en wou daar volmondig over praten. Al snel werd duidelijk dat hij de enige kasseiliefhebber van het trio was. “Ik verklaar dat het een goede rit was, ook voor beginners,” begon hij plechtig. “Enkel zijn de voorzieningen hier wat minder dan in de Blaarmeersen, vooral een terrasje mis ik.”

Ondertussen kwam een dixie band de sfeer wat opfleuren. Het vijfkoppige Band On The Run bleef zijn naam trouw door in zwart-wit-gestreepte gevangenenkostuums Jailhouse Rock met een megafoon ten berde te brengen. De swingende wielertoeristen die errond stonden, leverden een leuk zicht op. Even later werd het repertoire al verlegd tot een eigen versie van Eviva España