Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strongher Stamp is keurmerk voor vrouwvriendelijke winkel

Strongher-ambassadeurs leiden met de Strongher Stamp vrouwen naar vrouwvriendelijke winkels over de hele wereld. Winkels die het keurmerk krijgen, beantwoorden aan enkele specifieke eisen die het aangenamer maken om als vrouw precies daar de fietsaankopen te doen.

Strongher-ambassadeurs zoals Marianne Vos, Lauren Kitchen, Manon Carpenter, Marijn de Vries, Lucinda Brand, Juliet Elliott en Rebecca Charlton, ondersteunen het Strongher Stamp-programma om vrouwvriendelijke fietswinkels te certificeren. Winkels over de hele wereld die aan de vrouwvriendelijke Strongher-richtlijnen voldoen, worden aanbevolen door Strongher en haar ambassadeurs.

Een van de voornaamste doelen van Strongher is om meer vrouwen op de fiets te krijgen en het fietsen toegankelijker te maken voor vrouwen. Strongher-ambassadeur Marianne Vos: “Tweewielerzaken zijn voor vrouwen vaak de eerste stap in de ‘customer journey’ naar hun eerste fietsrit. Een deel van de winkels zijn uitgerust met vrouwspecifieke materialen en hebben de kennis om vrouwen accuraat te adviseren, maar veel van hen niet. Met de Strongher Stamp kunnen wij vrouwen, die nieuw zijn in de wielersport of vrouwen die op zoek zijn naar goede winkels, gidsen zodat ze goed geadviseerd worden en de juiste service ontvangen.”

Om de Strongher Stamp te krijgen moet de winkel een dameskleedkamer hebben, het assortiment moet voor 30 % geschikt zijn voor vrouwen en ze moeten een vrouwvriendelijke service kunnen bieden. Winkels zullen hoger worden gewaardeerd wanneer er sprake is van een specifieke vrouwenhoek, ze koffie/thee serveren en wanneer de winkel evenementen organiseert voor vrouwen. Winkels kunnen worden aanbevolen door de Strongher Sheroes. Het is ook mogelijk voor consumenten om via de link http://po.st/strongherstamp een winkel aan te raden. Winkels die zelf in aanmerking willen komen voor het Strongher-predicaat kunnen zich aanmelden op http://po.st/stronghershop. Zodra een winkel zich heeft aangemeld zal een Strongher-ambassadeur de winkel inspecteren om te bepalen of de winkel de Strongher Stamp verdient.

Het winkelkeurmerk Stronger Stamp is ontwikkeld door de ambassadeurs van Strongher in samenwerking met Shimano. Mike Smink, Sr. Marketing Manager Shimano Benelux: “Met Shimano en Pearl Izumi hebben we een duidelijke focus op het leveren van specifieke damesproducten. Vrouwelijke fietsers hebben een andere anatomie en voorkeuren dan mannen. De oprichting van het Strongher-platform inspireerde ons om de boodschap in de richting van onze retailpartners te verspreiden dat vrouwen verschillende behoeftes hebben dan mannelijke fietsers. Door het initiëren van de Strongher Stamp bevorderen we een bredere selectie aan vrouwenproducten binnen de fietsenwinkels, en winkels zullen specifieke faciliteiten en diensten aanbieden die worden gewaardeerd door vrouwen, zoals fatsoenlijke en comfortabele paskamers.”

Mantel is ’s werelds eerste winkel die het predicaat Stronger Stamp ontvangt. “We geloven in het Strongher-concept dat als doel heeft om meer vrouwen te laten genieten van de fietssport”, zegt Bram van Boekholt. “Vanuit onze ervaring met vrouwelijke klanten weten we dat de behoeften van vrouwen anders zijn dan voor mannen. Met ons assortiment, de vrouwvriendelijke service en onze kleedkamers willen we vrouwen helpen om de drempel naar actief fietsen te overbruggen en de vrouwen die al fietsen beter adviseren. We zien het aantal dames dat onze winkel bezoekt gestaag groeien. Ze willen het fietsen ontdekken en dat is geweldig! Samen met Strongher zullen we ook evenementen organiseren voor vrouwen om fietsen voor hen toegankelijker te maken. Voorbeelden van deze evenementen zijn de Ladies Night (15 juni) en een toertocht met een bergklassement voor dames (10 april). “