Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tacx Flux Smart is betaalbaar zusje van de Neo (VIDEO)

Na het succes van de Tacx Neo Smart met directe aandrijving komt de Nederlandse fabrikant van indoor trainers nu met de Flux. Net als de Neo werkt die fluisterstil, heb je geen achterwiel in je fiets nodig en kun je hem laten aandrijven door externe software.

“Nadat we Smart-technologie combineerden met een direct drive-trainer werd indoor trainen naar een nieuw niveau getild”, klinkt het bij Tacx. “Wereldwijd is er zeer enthousiast gereageerd op de NEO waardoor we getriggerd werden om meer trainers te ontwikkelen binnen deze categorie en deze ervaring aan een groter publiek enthousiaste fietsers beschikbaar te kunnen stellen. Het resultaat is een zeer functionele, bekwame en intuïtieve trainer met een eigen kenmerkend silhouet.”

De FLUX is een volledige interactieve Smart trainer die je in verbinding zet met al je favoriete apps. Met de dual-band ANT+ FE-C– en Bluetooth-technologie communiceert hij met en kan hij bestuurd worden door het apparaat van jouw keuze. De Smart-elektronica zorgt ervoor dat de kleinste wijziging in krachtinstellingen omgezet wordt in een verandering in weerstand, waardoor iedere watt nauwkeurig op je lichaam wordt overgedragen. Je kunt hem ook aan niets koppelen en dan simuleert hij een vlakke weg.

Om een toegankelijke direct drive-trainer te maken moest Tacx een compleet nieuw product ontwerpen. De beste renners kunnen 1 minuut lang 850 watt produceren, of 450 watt vasthouden voor 20 minuten. De FLUX is ontworpen om deze vermogenswaardes te kunnen leveren en is dus meer dan geschikt voor de gemiddelde renner.

Met de kracht van 8 elektromagneten kan de FLUX zelfs 1500 W genereren in een sprint. Ook hellingen tot 10 % simuleren is geen probleem. En dankzij het vliegwiel van 7 kg moet die weerstand ook goed aanvoelen en na een simpel calibratieproces zijn vermogensmetingen nauwkeurig binnen 5%. Alle onderdelen zijn geoptimaliseerd voor een nauwkeurig fietsgevoel.

Deze nieuwe samenstelling betekende ook een nieuw design. Het compacte design onderscheidt de FLUX duidelijk van andere indoor trainers en refereert subtiel naar zijn familielid, de NEO, met hetzelfde ‘stealth’-achtige design en duurzame en geraffineerde afwerking.
De FLUX is ontworpen om het direct drive-assortiment van Tacx aan te vullen en kan volgens de Nederlandse fabrikant gezien worden als de meest toegankelijke interactieve Smart direct drive van het moment.
Een exacte prijs is nog niet bekend, maar het zou rond de 800 euro moeten zitten.
Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel om de Flux aan het werk te zien.