Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tacx hartslagband compatibel met ANT+ én Bluetooth

De ene fiets-gps ontvangt gegevens via ANT+, terwijl een andere smartphone enkel Bluetooth 4.0 heeft. Tacx heeft een oplossing door de nieuwe hartslagsensor via beide kanalen te laten communiceren.

De waterbestendige hartslagband van Tacx is een van de weinige sensoren die draadloos communiceert via zowel ANT+ als Bluetooth Smart. Hierdoor kun je de sensor tijdens het sporten gebruiken in combinatie met bijna alle andere apparaten, zoals een sporthorloge, een tablet of smartphone met sportapplicaties, een Garmin-apparaat of een Tacx-trainer. Dat maakt het bijhouden van je prestaties nog makkelijker en leuker.

De benodigde versie op het ontvangende apparaat is Bluetooth 4 en hoger.
Heb je een andere Bluetooth-versie en wil je de hartslagband koppelen aan je smartphone of tablet, dan kun je een daarvoor ontwikkelde ontvanger gebruiken. Voor een apparaat van Apple (iPhone) gebruik je de Wahoo ANT+ Dongle. Voor een apparaat met micro USB ingang gebruik je de Tacx ANT+ Dongle.

De hartslagband past in het Smart-concept dat Tacx eerder dit jaar lanceerde. Dat staat voor eenvoud en gebruiksgemak. De eerste producten in die nieuwe categorie, de Smart-rollentrainers, communiceren eveneens via ANT+ en Bluetooth Smart.

Voor 59,90 euro krijg je de Heart rate belt geleverd met sensor, band en batterij. Andere sensoren, zoals een snelheids-/cadanssensor, volgen binnenkort.