Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team Bahrain vereeuwigd op doek

In opdracht van Merida Benelux heeft kunstschilder Jack Liemburg een serie schilderijen gemaakt op basis van foto’s van de wielerploeg Bahrain McLaren (2020)/ Bahrain-Victorious (2021). De fietsconstructeur die dit UCI World Tour Team voorziet van fietsen bestelde een beperkte oplage van 30 stuks die via de webshop zullen te koop zijn.

Het was managing director Peter Koperdraad van Merida Benelux die bij Jack Liemburg een serie schilderijen bestelde. Daarmee was hij niet aan zijn proefstuk toe, want eerder werd er in 2015 al een serie gemaakt over Lampre-Merida en in 2019 rond de stad Amsterdam. Nu is dus het succesteam Bahrain-Victorious aan de beurt, de ploeg die recent nog het ploegenklassement van de Tour de France won.

“Ik wilde graag dat de kleuren oranje, rood en lichtblauw er echt uit zouden springen. De werken van Jack zijn altijd zeer origineel, met een thema. We hebben bewust gekozen voor een kleine oplage en een afmeting van 70×100 cm zodat ieder kunstwerk ook echt bij mensen thuis, of in de winkel bij onze dealers, opgehangen kan worden. We hebben bewust gekozen voor een oplage van slechts 30 stuks. Dat komt de uitstraling natuurlijk ten goede, als je weet dat het exclusief is.”

De schilderijen zullen vanaf midden augustus via de webshop van Merida te koop zijn.