Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team DSM blijft trouw aan Shimano en Pro

Team DSM gebruikt al sinds haar ontstaan Shimano-componenten en die band blijft ook de komende seizoenen bestaan. Ondanks de switch naar Scott, zien we opnieuw Shimano-groepen en PRO-zadels op de fietsen van Tiesj Benoot en Romain Bardet.

“We werken sinds onze oprichting samen met Shimano en we zijn verheugd om onze nauwe samenwerking met hen voort te zetten. In een jaar waarin we veel nieuwe en opwindende partnerships hebben, zijn we trots dat Shimano als een constante blijft. Hun componenten en accessoires hebben een bewezen hoge kwaliteit en dankzij de voortdurende ontwikkeling van hun producten zullen onze renners een concurrentievoordeel hebben tijdens het rijden,” zegt Jente Rijpstra, commercieel directeur bij Team DSM.

MEER DAN EEN GROEPSET

Naast de Dura-Ace-groepsets levert Shimano ook de wielen, vermogensmeters en PRO-zadels aan. Zoals je kan verwachten, zijn Shimano’s Di2-schakel- en schijfremtechnologie aanwezig op alle fietsen. Bovendien zullen de Team DSM-renners worden uitgerust met de nieuwste Shimano S-PHYRE RC902-fietsschoenen die comfort bieden en prestaties bevorderen.

PRO-ZADELS NAAR IEDERS WENS

PRO

De renners van Team DSM verkiezen vier soorten PRO-zadels. Vooral de Performance-versies van de Falcon-, Turnix- en Griffon-zadels, evenals de Stealth Carbon vallen in de smaak. Ieder zadel is verkrijgbaar in verschillende breedtes en is geoptimaliseerd voor verschillende posities op de fiets.

Flexibele renners die een stabiele, aerodynamische en agressieve positie op de fiets hebben als Bardet en Benoot verkiezen het Falcon Performance-zadel. De Turnix Performance wordt dan weer gewaardeerd door rijders met een matige flexibiliteit; zoals Coryn Rivera en Asbjørn Kragh Andersen. Minder flexibele rijders zoals Nicholas Roche en Chad Haga geven de voorkeur aan Het Griffon Performance-zadel. En wie graag een sprint rijdt na een vlakke etappe krijgt de Stealth Carbon onder zijn achterwerk geschoven. Cees Bol en Nils Eekhof zijn tevreden klanten.

KLASBAKKEN

Ook dit jaar kan Team DSM rekenen op een sterke kern die zowel in de klassiekers als in de grote rondes kan scoren. Naast kleppers als Romain Bardet en Søren Kragh Andersen is het ook uitkijken naar onze landgenoten Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder.