Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team Quick Step viert jubileumverjaardag met expo

Wielerploeg Quick-Step, die dit seizoen door het leven gaat als Quick-Step Alpha Vinyl, viert dit jaar haar 20ste verjaardag. Om deze mijlpaal te markeren, opende het team een tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met Quick-Step Floors en het museum KOERS in Roeselare.

Meer dan 860 UCI-overwinningen zitten er in die afgelopen twee decennia, waaronder 108 etappes in grote rondes, 20 monumenten, 64 nationale titels, 16 wereldtitels, 2 Europese titels en zelfs een Olympische titel. Via 20 etappes in het Roeselaarse museum Koers, met unieke interviews, topfietsen, trofeeën en een karrenvracht aan memorabilia, kan je meereizen door de rijke geschiedenis van de wielerploeg.

Patrick Lefevere, CEO van Quick-Step Alpha Vinyl, kijkt uitgelaten terug op de 20 jaar met het team: “Ik kan alleen maar trots en vooral dankbaar zijn om door het museum te lopen en al die speciale momenten opnieuw te beleven. Als je wint, vier je feest, maar de volgende dag werk je al toe naar de volgende race en het volgende doel. Om al dat harde werk van de laatste 20 jaar hier verenigd te zien, doet wel iets.”

“Al onze prestaties zijn te danken aan het harde werk van zowel renners als staf, en tegelijkertijd de steun en het vertrouwen van onze sponsors. Ik hoop dat we met deze expo elke fan een speciale terugblik kunnen geven op de afgelopen 20 jaar van het team”, aldus Lefevere.

De tentoonstelling loopt nog tot met zondag 29 mei. Ze zit inbegrepen in de prijs van een kaartje om het museum te bezoeken. Nog meer info kan je hier terugvinden.