Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team Sunweb kiest voor zadels en sturen van PRO

De renners van Team Sunweb, waaronder Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Nikias Arndt, Michael Matthews, Lennard Kämna, Coryn Rivera en Lucinda Brand zullen in 2019 rijden met de nieuwe racezadels van het merk PRO.

“De PRO-zadels op elite-niveau zorgen er samen met de PRO VIBE-sturen, -stuurpennen en Silicon-stuurlint voor dat het nieuwe seizoen voor Team Sunweb een geweldige ervaring zal worden”, klinkt het bij Shimano. Buiten de competitie kan Team Sunweb trainen met een selectie van PRO-zadeltassen.

Team Sunweb selecteert het optimale PRO-zadel voor zijn renners na een uitgebreide fysieke screening, biometrietest en fietsaanpassingsproces. PRO heeft verschillende zadelopties, waaronder de Stealth en Aerofuel voor optimale aeroprestaties, en de Falcon, Turnix en Griffon, die elk verschillende niveaus van flexibiliteit kunnen accomoderen.

Team Sunweb zal de Cervélo R5 gebruiken die geschikt is voor PRO-componenten, zoals het geavanceerde Vibe Aero Superlight-carbonstuur, dat een van de lichtste sturen met volledige kabelintegratie op de markt is (met een gewicht van 209 gram), compleet met een aerofoil-profiel en Innegra-vezels om de meest kwetsbare gebieden van het stuur te versterken.

Dennis Schmitz, PRO Brand Manager: “We hebben een sterke relatie met Team Sunweb en wij verheugen ons erop om weer met het team samen te werken. Niet alleen geeft dit ons exposure in ’s werelds grootste wielerraces, maar Team Sunweb zal een integraal onderdeel zijn van ons voortdurend onderzoeken en ontwikkelen. Samen met de experts en renners in het team zullen wij bestuderen hoe wij comfort, snelheid en krachtomzetting kunnen maximaliseren om de prestaties van alle renners die voor PRO-componenten kiezen, te versterken.”

Iwan Spekenbrink, CEO van Team Sunweb: “Wij zijn verheugd om PRO terug te brengen naar Team Sunweb. De PRO-producten staan bekend als uiterst betrouwbaar, wat cruciaal is in een veeleisend wielerseizoen. Niet alleen zullen de Team Sunweb-renners worden voorzien van het beste qua krachtige PRO-componenten, het Team heeft nu eveneens de mogelijkheid om rechtstreeks bij te dragen aan toekomstige technologische ontwikkelingen, een proces waar ons Team zeer toegewijd aan is en dat onze herkenbare ‘Keep Challenging’-ideologie ondersteunt.”

Ontdek binnenkort al het materiaal van alle WorldTour-ploegen in de Teamgids, in het februarinummer van cycling.be magazine!